JADS organiseert 2e editie van International Data Science Film Festival

20-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

JADS organiseert 2e editie van International Data Science Film Festival

Van 3 november tot en met 5 november 2022 vindt de tweede editie van het International Data Science Film Festival (IDSFF) plaats bij JADS in 's-Hertogenbosch. Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat zich volledig richt op Data Science en AI. IDSFF ontdekt, viert data science en prikkelt mensen om na te denken over de rol van data in onze samenleving. Dit alles door middel van inleidende colleges, data science gerelateerde films en discussies tijdens het IDSFF.

Onze wereld verandert snel en onomkeerbaar, en in het hart van deze verandering ligt data. Data science is de sleutel geworden tot inzicht in ontwikkelingen in technologie, milieuproblematiek, politieke machtsverschuivingen, misdaadpreventie en allerlei andere gebieden van ons leven. 

De rol van data science in de toekomst

Het IDSFF is het eerste filmfestival ter wereld dat volledig gewijd is aan data science. In de woorden van initiatiefnemer Peter de Kock, Professor of Practice bij JADS en initiatiefnemer van het IDSFF: "Met dit festival willen we de discussie openen over de rol van data, met alle bijbehorende juridische, ethische en maatschappelijke aspecten. Als mens zijn we heel makkelijk met het weggeven van onze data aan bedrijven als Google en Facebook. Maar tegelijkertijd zijn we, zeker in Nederland, heel terughoudend met de data die we ter beschikking stellen aan onze democratisch gekozen overheid. Dat vind ik opmerkelijk, en over die rol van data science in onze toekomst willen we tijdens het filmfestival de discussie aangaan.” 

Drie avonden film, discussies en colleges

Het festival biedt drie avonden lang films, discussies en netwerkmogelijkheden. Elke film vertegenwoordigt een actuele discussie in onze samenleving en wordt ingeleid door een vooraanstaande spreker en een organisatie. Na de films is er ruimte voor discussie en dialoog. De films die dit jaar geselecteerd zijn:

  • 3 november: The rise of the megacorporations
  • 4 november: iHuman
  • 5 november: Interstellar

Tickets voor het filmfestival kosten € 7,50 per avond. Dit is inclusief introductiecollege, de film, disccusie achteraf, een drankje en een snack.

Partners

Het IDSFF wordt mede mogelijk gemaakt door partners van JADS: Vartion, Underlined, Floryn en D.S.A Pattern

Meer informatie

Meer informatie over het programma, de sprekers en tickets is te vinden op www.idsff.org.

 

Terug naar nieuws overzicht