Main Capital Partners neemt belang Wanko en FleetGO

19-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Main Capital Partners neemt belang Wanko en FleetGO

Main Capital Partners realiseert twee overnames van meerderheidsbelangen in logistieke softwarebedrijven Wanko en FleetGO. De twee bedrijven zullen worden samengevoegd tot een nieuwe alomvattende logistieke softwaregroep die de naam FleetGO Group zal dragen.

Deze twee bedrijven hebben beide een aanzienlijke en gevestigde positie als marktleider binnen hun eigen sector. Zij richten zich beide op de supply chain softwaremarkt in de Duitse en de Nederlandse markt. Wanko heeft een sterke positie in de markt van software voor transportoplossingen en biedt voornamelijk software voor warehousing en routeoptimalisatie. FleetGO daarentegen richt zich op high-end telematica-oplossingen voor kleine, middelgrote en grote bedrijven.

Sven van Berge, Partner en hoofd van de DACH-activiteiten bij Main: "De markt voor supply chain software biedt aanzienlijke groeimogelijkheden voor de DACH- en Benelux-regio's en wordt ook steeds belangrijker voor bedrijven vanuit een ESG-standpunt. Beide zijn belangrijke investeringscriteria voor Main. Door het samenvoegen van twee gevestigde bedrijven in één groep, heeft Main een sterke basis om de respectievelijke markt beter te bedienen met een meer uitgebreide oplossing.’’

Terug naar nieuws overzicht
Software