Wouter Hoeffnagel - 20 september 2022

SandboxAQ neemt CryptoSense over

SandboxAQ neemt CryptoSense over image

SandboxAQ neemt CryptoSense over, een bedrijf dat klanten helpt met het opsporen van zwakke plekken in hun cryptografie. Met behulp van CryptoSense wil SandboxAQ de ontwikkeling van zijn Post-Quantum Cryptography (PQC)-oplossingen versnellen.

Als SaaS-bedrijf combineert SandboxAQ kunstmatige intelligentie (AI) en kwantumtechnologie om de veiligheid van bedrijven naar een hoger niveau te tillen. Het bedrijf levert deze oplossingen aan grote bedrijven en overheidsinstellingen wereldwijd. De oplossingen stellen bedrijven in staat het beheer van hun cryptografie over hun volledige IT-infrastructuur te schalen. Zo kunnen zij CISO's 360 graden zicht geven op de inzet van encryptie binnen hun organisatie.

SandboxAQ wijst erop veel klanten met CryptoSense te delen. Het bedrijf wil zijn PQC-oplossingen met behulp van CryptoSense sneller op de markt te brengen en deze organisaties en hun klanten beschermen tegen bestaande en opkomende kwantumdreigingen. Als voorbeelden noemt het bedrijf Store Now, Decrypt Later (SNDL)-aanvallen. Hierbij stelen aanvallers versleutelde gegevens en bewaren deze tot een later moment, met als doel deze met quantum computing te ontsleutelen.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!