CrowdStrike investeert in Salt Security

20-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

CrowdStrike investeert in Salt Security

CrowdStrike, gespecialiseerd in het beveiligen van Cloud Delivered endpoints, Cloud workloads, identity en data, investeert via zijn strategische investeringsvehicle Falcon Fund in de API-security leverancier Salt Security. De partijen gaan samenwerken en hun technologie combineren. Op deze manier kan bijvoorbeeld API detectie en runtime security op applicaties worden toegepast.

"Doordat het gebruik van SaaS applicaties toeneemt worden API's een belangrijk doelwit voor tegenstanders,” aldus Michael Sentonas, Chief Technology Officer bij CrowdStrike. "Salt Security is de duidelijke leider in het oplossen van deze grote ‘blindspot’ voor organisaties, daarom hebben we ervoor gekozen om te investeren in deze innovatieve technologie en dit geweldige team."

Snel evoluerend dreigingslandschap

CrowdStrike wil een ecosysteem van next-generation security leaders bouwen om integraties mogelijk te maken met de oplossingen die klanten nodig hebben om zich te beschermen in een snel evoluerend dreigingslandschap. Het Falcon Fund van CrowdStrike investeerde eerder in onder meer Dig Security (data detection en response), JumpCloud (open directory) en Talon Security (secure enterprise browser).

"API's verbinden kritieke data en diensten voor de digitale innovaties van vandaag de dag,” zegt Roey Eliyahu, CEO en co-founder van Salt Security. "Het API-gebruik groeit snel en het API-aanvalsverkeer groeit jaar op jaar. Bestaande security oplossingen zijn niet effectief in het detecteren en stoppen van API-aanvallen, waardoor organisaties kwetsbaar blijven voor de hedendaagse low-and-slow API aanvallen. Net zoals CrowdStrike een revolutie teweeg heeft gebracht op het gebied van endpoint security, pioniert Salt met een op context gebaseerde aanpak voor het vinden en stoppen van slechte actoren die misbruik maken van API's. We zijn dan ook vereerd om CrowdStrike als strategische partner te verwelkomen en haar klanten te helpen met de beste API-beveiliging."

Terug naar nieuws overzicht
Security