Nixu stelt Teemu Salmi aan als CEO

Teemu Salmi

21-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Nixu stelt Teemu Salmi aan als CEO

De 49-jarige Teemu Salmi (foto) is eind benoemd augustus tot de nieuwe CEO van Nixu Corporation. Met zijn ervaring binnen IT en telecom gaat hij de groeistrategie van Nixu verder uitrollen met name binnen Europa.

Salmi beschikt over meer dan twintig jaar ervaring in senior en leidinggevende functies. Voorafgaand aan zijn nieuwe rol was Salmi CIO, Head of IT & Digitalisation bij het Fins-Zweeds concern Stora Enso, de op één na grootste bosbouwonderneming ter wereld en een van de grootste papier- en verpakkingsproducenten. Daarvoor werkte hij 17 jaar bij Ericsson in verschillende cloud business, services business en IT leiderschapsposities. Salmi beschikt over de Zweedse nationaliteit en won in 2020 de CIO of the Year Award van Alma Talent in Finland voor zijn prestaties.

Ruimte voor verbetering met digitalisering

De jaarlijkse Europese index van de digitale economie en samenleving (DESI) van de Europese Commissie laat zien dat Nederland en België van alle lidstaten op de 3e en 6e plek staan wat betreft de integratie van digitale technologie. België kan nog een slag slaan op het gebied van connectiviteit. En slechts 40 procent van het Nederlandse bedrijfsleven geeft aan in grote tot zeer grote mate in te zetten op digitalisering .

"Met de snelle digitalisering van de samenleving, een gebrek aan gekwalificeerd personeel en de steeds toenemende cyberdreigingen is er een enorme vraag naar een vertrouwde cyberbeveiligingspartner. Ik kijk ernaar uit, om in nauwe samenwerking met onze medewerkers en partners, (toekomstige) klanten te ondersteunen om digitalisering veilig (verder) te implementeren en naar een hoger niveau te tillen", zegt Salmi.

In Nederland en België is Nixu actief sinds 2015 en werkt nauw samen met CyberVeilig Nederland en de Finnish Dutch Chamber of Commerce. Wereldwijd bedienen ze meer dan 650 B2B ondernemingen en het gehele team bestaat uit ongeveer 400 cyberbeveiligingsprofessionals. Met zijn Scandinavische oorsprong en kantoren op vier continenten zijn de Nixu-aandelen genoteerd aan de Nasdaq Helsinki beurs.

Terug naar nieuws overzicht
Digitale Transformatie