Witold Kepinski - 20 september 2022

Ingram Micro wil weer een beursnotering via IPO

Ingram Micro wil weer een beursnotering via IPO image

IT-distributeur Ingram Micro heeft vertrouwelijk een aanvraag ingediend voor een beursgang ofwel een IPO. Dit meldt de Amerikaanse beurswaakhond SEC.

Ingram Micro heeft een conceptregistratieverklaring op formulier S-1 ingediend bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) met betrekking tot de voorgestelde IPO van zijn gewone aandelen.

Het aantal aandelen dat word aangeboden en prijs daarvan zijn nog niet bekend gemaakt. De IPO moet plaatsvinden nadat de SEC haar beoordelingsproces heeft voltooid.

Platinum Equity nam in de zomer van 2021 Ingram Micro definitief over van HNA Technology uit China, een onderdeel van HNA Group, in een transactie ter waarde van 7,2 miljard dollar.

Ingram Micro, opgericht in 1979 en met het hoofdkantoor in Irvine, Californië, is een integraal onderdeel van de technologie en commercie-ecosystemen en helpt haar partners de waarde van de technologie die ze maken, verkopen of gebruiken te maximaliseren.De distributeur is actief in 60 landen en bedient 170.000 klanten en partners met 1.600 leveranciers. 

De omzet van Ingram Micro bedroeg 49 miljard dolalr in boekjaar 2020. De distributeur is actief in 60 landen en bedient 170.000 klanten en partners met 1.600 leveranciers.

Ingram Micro geeft verder geen commentaar over de voortgang van de IPO.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!