Nodeum biedt data management voor hybride infrastructuren

26-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Nodeum biedt data management voor hybride infrastructuren

Nodeum is een Belgisch bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in datamanagement voor hybride infrastructuren met de opslagcapaciteiten tot petabytes. Het product is relevant voor bedrijfstakken waar grote volumes aan ongestructureerde data worden verwerkt, zoals onderzoeksinstituten en mediabedrijven.

Valery Guilleaume is de CEO en medeoprichter van Nodeum. Tijdens een recente ontmoeting met de Europese vakpers wist hij te vertellen dat het bedrijf zijn software geheel in eigen beheer en uit private middelen ontwikkelt. Valery: “We zijn met onze software heel succesvol omdat we medewerkers van onze klanten de mogelijkheid geven het maximale uit de verzamelde data te halen. Wij zijn in staat om een hybride storage vanuit een omgeving te beheren en analyseren. Het gekozen concept is uiterst flexibel en voorkomt een vendor lock-in.” Nodeum richt zich op researchinstituten, mediabedrijven en sinds kort ook op financiële instituten. Door alle opslagprocessen te structureren wordt het gebruik en hergebruik van ongestructureerde data een stuk eenvoudiger.

Valery: “De generatie van digitale data groeit razendsnel. De ontwikkeling van nieuwe technologieën die beschikbaar zijn voor de genetica, de biowetenschappen, de omroepen, de videobewaking en technologie voor het behoud van de planeet worden zijn sterk afhankelijk van het vinden van oplossingen die aan deze behoeften beantwoorden.”

De meeste bedrijven hebben een Data Management Plan (DMP), een document dat beschrijft welke gegevens worden verworven of gegenereerd in een onderzoeksproject. Organisaties moeten in gedachten houden hoe het opslagbeheer de afgelopen jaren is veranderd. Lang niet overal is dat proces op orde. Onze oplossing kan dan de ontbrekende schakel vormen.”

Momenteel is ongeveer 60% van de verkoop direct en 40% via het kanaal, maar de indirecte verkoop zal toenemen omdat Nodeum zegt op zoek te zijn naar meer VAR's en MSP's om zijn technologie te verkopen.

Door: Hans Steeman

Terug naar nieuws overzicht