IBM neemt Dialexa over

23-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

IBM neemt Dialexa over

IBM heeft plannen aangekondigd om Dialexa, een Amerikaans bedrijf voor digitale productengineering, over te nemen om bedrijven te helpen bij het stimuleren van innovatie en het realiseren van hun digitale groeiagenda's. Verwacht wordt dat de overname IBM's expertise op het gebied van productengineering zal verdiepen en end-to-end digitale transformatiediensten voor klanten zal bieden.

Dialexa zal de zesde acquisitie zijn die IBM in 2022 heeft gedaan, waarmee de hybride cloud- en AI-vaardigheden en -mogelijkheden van het bedrijf verder worden versterkt.

Sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO werd, heeft IBM meer dan 25 bedrijven overgenomen. Dertien van die overnames, waaronder Dialexa, waren bij IBM Consulting. Het nieuws van de recente overname bouwt voort op eerdere acquisities van IBM Consulting, waaronder Neudesic, Sentaca, Nordcloud en Taos.

De overname van Dialexa is de eerste van IBM Consulting in de snelgroeiende markt voor digitale productengineeringdiensten, die naar schatting in 2026 $ 700 miljard zal bereiken .

Na afronding van de  overname zal Dialexa toetreden tot IBM Consulting, een speerpunt van IBM's aanwezigheid op het gebied van digitale productengineeringservices in Amerika.

Terug naar nieuws overzicht