Floris Hulshoff Pol - 27 september 2022

Channext haalt nieuw kapitaal op

Channext haalt nieuw kapitaal op image

Partner marketing platform Channext haalt 4,5 miljoen euro financiering op. De Series A ronde wordt geleid door Holland Capital, die samen met het Graduate Entrepreneur Fund en huidige investeerders participeren. Met de investering wil Channext een grote speler in Europa worden en de eerste klanten in de Verenigde Staten aansluiten.

SaaS platform voor partner marketing

Channext is een partner marketing platform voor tech vendors die hun producten via business partners verkopen. Met behulp van Channext kunnen vendors als Cisco, Dell en Logitech hun marketing content publiceren op de marketingkanalen (zoals website en social media) van hun partners en wordt alle partner data automatisch verzameld en getoond in één centraal dashboard.

“Minder dan 10% van de business partners participeert in de marketing activiteiten van hun vendors. De vendors waar wij mee werken hebben vaak duizenden business partners, waarbij het onmogelijk is om deze allemaal met marketing te helpen. Channext is een platform wat vendors in staat stelt om op grote schaal partners te helpen met marketing en het verhogen van hun omzet.” aldus Rick van den Bosch, CEO Channext.

Voor de business partners wordt het leven makkelijker gemaakt. Business partners verkopen vaak producten van tientallen vendors. Via Channext kunnen zij de marketing activiteiten van al hun vendors vanuit één platform managen, in plaats van een losse tool voor elke fabrikant. Met behulp van het Channext platform behalen vendors gemiddeld een partner marketing participatie van meer dan 90 zo bweert Channext.

Rick van den Bosch: “Deze investeringsronde is opgehaald om marktleider in Europa te worden en de eerste stappen in de Verenigde Staten te zetten. De ambitie is om te groeien naar 10.000 business partners met een goede spreiding over Europa. Komende maand lanceren wij met twee vendors in de Verenigde Staten, het doel is om dit aantal binnen 18 maanden fors uit te breiden.”

Jorg van der Heijden, Partner Holland Capital: “Partner marketing is flink in opmars en Channext is een uniek bedrijf met veel groeipotentieel. We kijken er naar uit om het team verder te ondersteunen in haar volgende fase van groei”.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!