Fortinet voegt verbeterde AIOps-functionaliteit toe aan security toepassingen

28-09-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Fortinet voegt verbeterde AIOps-functionaliteit toe aan security toepassingen

Fortinet, speler in uitgebreide, geïntegreerde en geautomatiseerde oplossingen voor cyberbeveiliging, maakt bekend dat het verbeterde AIOps-mogelijkheden heeft toegevoegd aan zijn complete aanbod van netwerkoplossingen. Dit omvat onder meer de eerste door artificial intelligence ondersteunde functionaliteit voor netwerkbeheer binnen 5G- en LTE-gateways. De combinatie met nieuwe en verbeterde AiOps-functionaliteit in de oplossingen van Fortinet voor SD-WAN’s en vaste en draadloze LAN’s biedt netwerkbeheerders toegang tot nog meer real-time inzichten. Daarmee kunnen ze beveiligingsgebeurtenissen binnen het hele netwerk met elkaar in verband brengen.

Nu bedrijven inzetten op een snellere digitale transformatie en het aantal hybride medewerkers toeneemt, groeit het netwerk uit tot een pijler van zakelijk succes. Network operations center (NOC)-teams worden steeds afhankelijker van door artificial intelligence ondersteunde beheertools zoals AIOps. Die hebben ze nodig voor optimaal overzicht op het netwerk, snellere reacties op onregelmatigheden en een reductie van het aantal trouble tickets voor netwerkproblemen.

Gartner gaat nog een stap verder: “Organisaties blijven werken aan hun digitale transformatie. Daarmee bevindt de IT-afdeling zich niet langer in de luxepositie om op problemen te reageren nadat die hebben plaatsgevonden. In plaats daarvan moet die proactief te werk gaan, sterker betrokken zijn bij de complete waardestroom en op zijn minst iets aan potentiële problemen doen voordat ze van negatieve invloed kunnen zijn op de gebruikerservaring.”1

FortiAIOps brengt meer overzicht en grip naar netwerken

Fortinet ging tien jaar geleden van start met de ontwikkeling van AI- en ML-technologie Momenteel is FortiGuard Labs hier in staat om meer dan 100 miljard beveiligingsgebeurtenissen per dag te verwerken die afkomstig zijn van ruim 6 miljoen apparaten. Daarmee kan het organisaties praktisch toepasbare inzichten aanreiken die bijdragen aan een snelle identificatie van zero-day bedreigingen en malware, een reductie van false positives, detectie van bedreigingen door insiders en een combinatie van menselijke en geautomatiseerde incidentrespons.

FortiAIOps borduurt verder op deze sterke track record in AI en ML. NOC-teams kunnen het netwerkoverzicht verbeteren door deze technologie toe te passen op alle niveaus van het netwerk. In tegenstelling tot veel leveranciers van netwerktechnologie biedt Fortinet convergentie van netwerk- en beveiligingsmogelijkheden binnen het hele LAN, WLAN en WAN. Alles wordt met elkaar verbonden op basis van één besturingssysteem en beheerconsole. Fortinet gaat nog een stap verder door niet alleen beveiligingstechnologie, maar ook AIOps-functionaliteit met het netwerk te integreren. Dit stelt organisaties in staat om praktisch toepasbare inzichten in Day 2-activiteiten op te doen en netwerken proactief te optimaliseren. Meer in het bijzonder biedt FortiAIOps aanbevelingen ten aanzien van hardware- en softwareconfiguraties en vereenvoudigde probleemoplossing.

Fortinet heeft zijn FortiAIOps-mogelijkheden op de volgende manieren verbeterd:

Terug naar nieuws overzicht
Security