Intel introduceert dertiende generatie Intel Core processoren

29-09-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Intel introduceert dertiende generatie Intel Core processoren

Intel introduceert de 13e generatie Intel Core processorfamilie, aangevoerd door de 13e generatie Intel Core i9-13900K. De nieuwe 13e generatie Intel Core familie omvat zes nieuwe unlocked desktop processors met maximaal 24 cores en 32 threads en hoge kloksnelheden tot 5,8 GHz voor de nodige game-, streaming- en opname-ervaring’

Na de lancering van de Intel Core 'K' processoren, zal de 13e generatie Intel Core desktop familie bestaan uit 22 processoren en meer dan 125 partner systeemontwerpen – dat een compromisloze ervaring in zowel applicatie prestaties en platformcompatibiliteit biedt.

Gebruikers kunnen profiteren van de prestatieverbeteringen van de 13e generatie Intel Core processoren met bestaande Intel® 600 of nieuwe Intel® 700 serie chipset moederborden. In combinatie met zowel de nieuwste DDR5-geheugenondersteuning als opvolger van de DDR4-geheugenondersteuning kunnen gebruikers genieten van de voordelen van de 13e generatie Intel Core, terwijl ze hun configuratie kunnen aanpassen op basis van hun eigen functie- en budgetvoorkeuren.

"We verhogen de normen voor pc-prestaties opnieuw met onze nieuwste generatie vlaggenschip 13e generatie Intel Core-processoren", zegt Michelle Johnston Holthaus, Executive Vice President en General Manager van de Client Computing Group bij Intel. "De 13e generatie Intel Core familie is het nieuwste voorbeeld van hoe Intel geweldige ervaringen mogelijk maakt op de pc - op schaal en in alle pc productsegmenten. In combinatie met een toonaangevend partner-ecosysteem en nieuwe oplossingen zoals Intel Unison laten we wereld zien wat er in de toekomst echt mogelijk is op pc-gebied."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware