Renzo Taal benoemd tot CEO van Thinkproject

Renzo Taal

29-09-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Renzo Taal benoemd tot CEO van Thinkproject

Renzo Taal (foto) is per 14 november 2022 benoemd tot de nieuwe CEO van Thinkproject. Taal volgt Patrik Heider op, die Thinkproject verlaat. Taal brengt een schat aan kennis en ervaring uit de internationale B2B SaaS- en CRM-markten mee. Thinkproject is een Europese aanbieder van het SaaS-platform voor bouw- en engineeringprojecten.

De Nederlander Renzo Taal beschikt over uitgebreide ervaring als topmanager in verschillende rollen bij onder andere Salesforce. Zijn laatste functie bij dit bedrijf was General Manager Asia in Singapore. Daarvoor was hij werkzaam voor UIPath, een specialist voor Robotic Process Automation, waar hij als Senior Vice President & Managing Director EMEA de groei aanstuurde.

Groeikoers voortzetten

Taal ziet het als zijn missie als nieuwe CEO om de groeikoers van Thinkproject voort te zetten. “We zullen de succesvolle internationale expansiestrategie van Thinkproject verder stimuleren en onze ontwikkeling versnellen”, aldus Taal. “Vooral in Europa zijn we duidelijk marktleider. In haar 22-jarige bestaan is Thinkproject, mede door talrijke overnames, aanzienlijk gegroeid. Tegenwoordig is ons portfolio veel breder dan het oorspronkelijke aanbod Common Data Environment (CDE). We werken hard aan de end-to-end integratie van onze diensten om onze klanten een naadloze ervaring te bieden.”

Thinkproject nam in januari van dit jaar de Franse Kairnial Group over met zijn systeem voor mobiele Bouw Informatie Management (BIM). “Met onze geïntegreerde oplossingen willen we de processen voor de planning, bouw en exploitatie van gebouwen in de toekomst blijven digitaliseren”, vervolgt Taal. “Er is nog veel onbenut potentieel in de sector. Hoewel de bouw- en infrastructuursector wereldwijd de belangrijkste drijfveren van economische groei zijn, is de mate van digitalisering nog vrij laag. Als Europees marktleider op het gebied van informatiemanagementsoftware voor de bouw bevinden wij ons in de ideale positie om de industrie in haar digitaliseringstransformatie te begeleiden en te ondersteunen, met als uiteindelijk doel efficiënte processen en een duurzame toekomst.”

Ervaring in B2B SaaS-markt

Voorzitter van de Raad van Bestuur, Malou Aamund is Patrik Heider dankbaar voor zijn leiderschap en samenwerking en wenst hem het allerbeste toe voor de toekomst. “In Renzo Taal hebben we een ervaren en bekwame leider gevonden die beschikt over brede en mondiale ervaring in de B2B SaaS-markt. Hij weet wat klanten willen en nodig hebben, en zal de verdere schaalbaarheid van ons snelgroeiende bedrijf stimuleren”, zegt Malou.

Renzo Taal behaalde een MScBA in Finance & Information Management aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In zijn daaropvolgende loopbaan was hij tussen 2002 en 2012 werkzaam bij Dell, onder meer als Enterprise Director Asia Pacific & Japan en Services Sales Director China & Hong Kong. Van 2012 tot 2014 werkte hij bij Philips in Nederland als Senior Vice President en General Manager EMEA. Na zes jaar bij Salesforce – meest recentelijk als General Manager Azië – stapte hij over naar UIPath als Senior Vice President en Managing Director EMEA.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

SaaS, CRM, People