Wouter Hoeffnagel - 30 september 2022

Atos weigert miljardenbod op Evidian

Atos weigert een overnamebod van 4,2 miljard dollar op Evidian. Het bod is volgens Atos niet in het belang van aandeelhouders.

Het bod is afkomstig van concurrent onepoint en de Britse investeringsmaatschappij ICG. Het ging om een ongevraagd bod. Na het analyseren van dit bod gaat de raad van bestuur van Atos niet akkoord met het bod. De raad is van mening dat een overname door de partijen niet in het belang is van Atos en diens aandeelhouders.

Zwaar weer

De Franse IT-dienstverlener bevindt zich al enige tijd in zwaar weer. Het zag zijn waarde het afgelopen jaar bijna 500 procent teruglopen. De daling is ingezet na een mislukte poging tot het overnemen van concurrent DXC Technology. Enkele maanden later maakte een auditor daarnaast bekend dat de boeken van Atos fouten bevatten.

Atos kondigde daarom in juni een reorganisatie aan. Het wil zich hierbij opsplitsen in twee bedrijven. Groeiende business van Atos, dat onder meer security en big data omvat, wordt ondergebracht bij Evidian. Krimpende business zoals digitale werkplekken en infrastructuur blijven onderdeel van Atos.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!