Contour Design benoemt Kenneth Nielsen als nieuwe CEO

01-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Contour Design benoemt Kenneth Nielsen als nieuwe CEO

Het wereldwijde nichebedrijf in ergonomische muis- en toetsenbordoplossingen Contour Design heeft Kenneth Nielsen per 1 februari aangesteld als Group CEO. Tegelijkertijd verhuist het hoofdkantoor van de VS naar Denemarken.

Kenneth Nielsen brengt solide ervaring in het genereren van groei in internationale bedrijven met een sterke focus op digitalisering, e-commerce, verkoop, marketing en productontwikkeling, evenals op management. Met zijn benoeming tot CEO van Contour Design zal Kenneth Nielsen opnieuw in Denemarken gevestigd zijn na een aantal jaren in het buitenland, voornamelijk bij Apple en Amazon en in de afgelopen twee jaar als Chief Digital Officer bij Dr.Max Pharmacy Chain, een van Europa's grootste apotheekketens. Kenneth Nielsen leidde van 2014 tot 2020 ook de digitale activiteiten van Salling Group als Executive Vice President, Digital &eCommerce.

“Ik ben verheugd om Kenneth, die ik ken van Apple, aan boord te hebben als CEO en aanjager van het groeitraject van Contour Design. Hij heeft de ervaring om een sterke internationale expansie te stimuleren, gecombineerd met een focus op het bouwen van een modern digitaal platform, zowel voor distributie als voor het product”, zegt voorzitter Erik Stannow, Contour Design.

Contour Design is een pionier in ergonomische muis- en toetsenbordoplossingen met gepatenteerde producten zoals RollerMouse, Unimouse en Balance Keyboard. Met de juiste apparatuur kunnen gebruikers veilig achter de computer werken zonder pijn of repetitieve snaarblessures. De producten hebben verschillende erkende designprijzen gewonnen en zijn in 2021 meer dan 250.000 stuks verkocht.

“We zien een groeiende marktbehoefte, zowel in de Scandinavische regio, waar Contour Design al een zeer sterke positie heeft, als in Europa en Noord-Amerika. Het potentieel om in alle markten uit te breiden neemt ook toe met de algemene grotere focus op gezondheid en welzijn. Tegelijkertijd helpen we een kostbaar maatschappelijk probleem te verlichten”, zegt Kenneth Nielsen.

Het moderne beroepsleven, met vele uren achter de computer en werkstations, zowel op kantoor als in privéwoningen, stelt hoge eisen aan gezonde werkgewoonten om letsel door belasting te voorkomen. Contour Design's lange traditie van goed ontworpen ergonomische computermuizen biedt oplossingen die schade voorkomen en de efficiëntie verhogen.

Contour Design heeft drie divisies die verantwoordelijk zijn voor verkoop en marketing in Europa, productontwikkeling, verkoop en marketing in Noord-Amerika en een productie-eenheid in China. De verkoop vindt voornamelijk plaats via partners zoals ergonomiespecialisten, zakelijke dealers en leveranciers van kantoorapparatuur, maar ook via webshops.

Na de benoeming van Kenneth Nielsen tot CEO van de Contour Design Group, zal de oprichter van het bedrijf, Steven Wang, blijven als bestuurslid en zal het hoofdkantoor veranderen van New Hampshire, VS, naar Ballerup in Denemarken. Polaris werd de meerderheidsaandeelhouder in Contour Design in januari 2021, toen Erik Stannow het voorzitterschap van de raad van bestuur overnam na een lange zakelijke carrière bij Apple en Compaq.

“We zijn erg blij met onze investering in Contour Design en kijken ernaar uit om de verdere ontwikkeling van het bedrijf samen met het sterke managementteam voort te zetten en het doel van het bedrijf te ondersteunen om verdere groei en waarde te creëren voor nog meer digitale gebruikers door middel van muis- en toetsenbordoplossingen die gezondheid bevorderen”, zegt partner Niels Worning, Polaris Equity.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware