Floris Hulshoff Pol - 04 oktober 2022

SASE KPN biedt verschillende connectiviteit en security toepassingen

SASE KPN biedt verschillende connectiviteit en security toepassingen image

KPN introduceert SASE KPN, een slimme combinatie van verschillende connectiviteitsvormen en beveiligingsoplossingen waarmee het voor bedrijven eenvoudiger wordt om de steeds complexere bedrijfsnetwerken te beveiligen. Na de recente introducties van SD-WAN Premium en Elastic Interconnect voegt het met SASE KPN opnieuw een innovatie toe aan zijn Secure Networking-portfolio voor grootzakelijke klanten.

SASE KPN (Secure Access Service Edge) speelt in op de behoefte die veel organisaties momenteel hebben; gerichte en fijnmazige beveiliging van alle data en applicaties ongeacht waar de individuele gebruikers, gegevens, applicaties of apparaten zich bevinden. De beveiligingsoplossingen zijn volledig geïntegreerd in de core van het KPN-netwerk, het hart van de netwerkinfrastructuur en bestaan uit verschillende WAN Edge Services en Security Service Edge-oplossingen. In tegenstelling tot traditionele beveiliging wordt bedrijfsinformatie met SASE KPN volledig end-to-end, van applicatie tot server, continu gemonitord en beschermd. Dat is veiliger én het netwerkverkeer verloopt via de meest efficiënte route. Dat levert lagere latency en een hogere betrouwbaarheid op.

Moderne beveiliging
"Met SASE KPN stellen we organisaties en overheden in staat hun veiligheidsrisico’s te verlagen, wordt veilig werken binnen verschillende cloudomgevingen (multicloud) mogelijk en vereenvoudigen we daarnaast het beheer", aldus Jilles Limburg, EVP Grootzakelijke Markt bij KPN. Applicaties en data staan vaak op verschillende plekken zoals in datacenters of de cloud. Medewerkers willen altijd en overal kunnen werken op zelf meegebrachte apparaten. En doordat hybride werken gemeengoed is geworden, neemt het aantal locaties waarvandaan medewerkers inloggen toe.

"Deze groeiende mobiliteit brengt ook securityrisico’s met zich mee", vervolgt Limburg. "De traditionele securityaanpak, puur gericht op het beschermen van het bedrijfsnetwerk, is niet langer voldoende om alle bedrijfsinformatie te beschermen. Met SASE KPN zijn we veel beter in staat om de toegang van een individuele gebruiker tot applicaties en data te controleren en te beheren. Hiermee wordt het risico van dataverlies voor bedrijven aanzienlijk verkleind, juist omdat wij in de unieke positie zijn deze securitydiensten vanuit ons core-netwerk met onze connectiviteit te integreren."

Partnership KPN en Netskope
KPN ontwikkelt de beveiligingsoplossingen binnen SASE KPN samen met Netskope, een specialist in securitydienstverlening die door Gartner in 2022 werd uitgeroepen tot leider in SSE (Security Service Edge) diensten. KPN en Netskope werken vanuit een strategisch partnerschap samen aan het vergroten van de veiligheid van bedrijven.

"Hybride werken is het nieuwe normaal geworden. We zien steeds meer organisaties kiezen voor een SASE-architectuur om hun data te kunnen beschermen waar die zich ook bevindt", aldus Xavier Duyck, Vice President Northern and Eastern Europe and DACH bij Netskope. "SASE is voor organisaties een volgende stap in de digitale transformatie waardoor zij een hoger rendement en efficiency kunnen behalen. Wij zien een groeiende vraag in de markt en samen met KPN zijn wij een nog sterkere netwerk- en securitypartner voor organisaties."

Zero Trust
SASE KPN is gebaseerd op het Zero Trust principe. Dit relatief nieuwe securityprincipe gaat ervan uit dat geen enkele actie of gebruiker standaard te vertrouwen is. Het maakt daarbij niet uit of deze gebruiker zich bijvoorbeeld al binnen het bedrijfsnetwerk begeeft. Pas wanneer de actie van een gebruiker voldoet aan een aantal vooraf gedefinieerde voorwaarden, mag deze doorgang vinden. Het stelt bedrijven in staat om het beveiligingsbeleid zeer fijnmazig in te richten zonder afbreuk te doen aan de gebruikerservaring, aldus KPN.

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!