IBM biedt nu ook Red Hat data storage toepassingen

04-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

IBM biedt nu ook Red Hat data storage toepassingen

IBM heeft aangekondigd dat het roadmaps voor Red Hat storage producten en Red Hat-associatieteams zal toevoegen aan de IBM Storage business unit, waardoor consistente applicatie- en gegevensopslag toepassingen voor infrastructuur en cloud aan klanten kunnen worden aangeboden.

Met deze stap zal IBM de data storage technologieën van Red Hat OpenShift Data Foundation (ODF) integreren als de basis voor IBM Spectrum Fusion. Dit combineert de containeropslagtechnologieën van IBM en Red Hat voor dataservices en helpt de mogelijkheden van IBM in de snelgroeiende Kubernetes-platformmarkt te versnellen, zo meldt IBM.

Daarnaast is IBM van plan nieuwe Ceph-oplossingen aan te bieden die een uniform en softwaregedefinieerd opslagplatform bieden dat de architecturale kloof tussen het datacenter en cloudproviders overbrugt. Dit versterkt volgens IBM zijn positie in de markten voor softwaregedefinieerde opslag en Kubernetes-platforms.

Volgens Gartner zal tegen 2025 60% van de leiders op het gebied van infrastructuur en operations (I&O) ten minste één van de hybride cloudopslagarchitecturen implementeren, wat een aanzienlijke stijging is ten opzichte van 20% in 2022. IBM's softwaregedefinieerde opslagstrategie is om een "born in the cloud, for the cloud"-benadering: het ontsluiten van bidirectionele applicatie- en datamobiliteit op basis van een gedeelde, veilige en cloud-scale softwaregedefinieerde opslagbasis, zo meldt IBM.

"Red Hat en IBM werken al vele jaren nauw samen en de aankondiging van vandaag versterkt onze samenwerking en stroomlijnt onze portfolio's", zegt Denis Kennelly , algemeen directeur van IBM Storage, IBM Systems. "Door de teams samen te brengen en onze producten onder één dak te integreren, versnellen we de hybride cloudopslagstrategie van IBM, terwijl we ons blijven inzetten voor Red Hat-klanten en de open-sourcegemeenschap."

"Red Hat en IBM hebben een gedeelde overtuiging in de missie van hybride cloud-native storage en het potentieel ervan om klanten te helpen hun applicaties en data te transformeren", zegt Joe Fernandes , vice president hybride platforms van Red Hat. "Met IBM Storage dat Red Hat Ceph Storage en OpenShift Data Foundation onder haar hoede neemt, zal IBM de innovatie van open source opslag helpen versnellen en de marktkansen uitbreiden die verder gaan dan wat ieder van ons alleen zou kunnen realiseren. We geloven dat dit een duidelijke overwinning is voor klanten die een uitgebreider platform kunnen krijgen met nieuwe hybride cloud-native opslagmogelijkheden."

Terwijl klanten hun hybride cloudstrategieën formuleren, is het cruciaal voor succes de nadruk en het belang van infrastructuurconsistentie, applicatieflexibiliteit, IT-beheer en flexibele consumptieconsistentie als beslissende factoren om een brug te slaan tussen on-premises en cloudimplementaties.

Met deze wijzigingen in het IBM-portfolio hebben klanten toegang tot een consistente set opslagservices met behoud van de veerkracht, beveiliging en governance van gegevens in bare-metal, gevirtualiseerde en gecontaineriseerde omgevingen.

Enkele van de vele voordelen van het softwaregedefinieerde portfolio volgens IBM zijn:

Een uniforme opslagervaring voor alle gecontaineriseerde apps die draaien op Red Hat OpenShift: klanten kunnen IBM Spectrum Fusion (nu met Red Hat OpenShift Data Foundation) gebruiken om het hoogste prestatieniveau, schaal, automatisering, gegevensbescherming en gegevensbeveiliging voor productietoepassingen te bereiken draaien op OpenShift waarvoor blok-, bestands- en/of objecttoegang tot gegevens vereist is. Hierdoor kunnen ontwikkelteams zich concentreren op de apps, niet op de ops, met infrastructuur-als-code die is ontworpen voor vereenvoudigd, geautomatiseerd beheer en inrichting.

Een consistente hybride cloudervaring op bedrijfsniveau van schaal en veerkracht met IBM Ceph: klanten kunnen hun private en hybride cloudarchitecturen leveren op IBM's uniforme en softwaregedefinieerde opslagoplossing, met capaciteits- en beheerfuncties. Mogelijkheden zijn onder meer gegevensbescherming, noodherstel, hoge beschikbaarheid, beveiliging, automatisch schalen en zelfherstellende draagbaarheid, die niet gebonden zijn aan hardware, en meereizen met de gegevens terwijl deze tussen on-premises en cloudomgevingen bewegen.

Eén data lakehouse om intelligentie te verzamelen en te ontlenen aan ongestructureerde gegevens op IBM Spectrum Scale : klanten kunnen de uitdagingen aangaan die vaak gepaard gaan met het snel schalen van een gecentraliseerde gegevensaanpak met één enkel platform om gegevensintensieve workloads zoals AI/ML, hoge prestaties te ondersteunen computergebruik en anderen. Voordelen kunnen zijn: minder tijd en moeite om te beheren, minder gegevensverplaatsing en redundantie, directe toegang tot gegevens voor analysetools, geavanceerd schemabeheer en gegevensbeheer, allemaal ondersteund door gedistribueerde bestands- en objectopslag die is ontworpen om kosteneffectief te zijn.

Bouw in de cloud, implementeer on-premises met automatisering: klanten kunnen ontwikkelde applicaties van de cloud naar on-premises services verplaatsen, het maken van staging-omgevingen automatiseren om implementatieprocedures te testen, configuratiewijzigingen, databaseschema- en gegevensupdates en een kant-en-klaar pakket te valideren updates om obstakels in de productie te overwinnen of fouten te corrigeren voordat ze een probleem worden dat de bedrijfsvoering beïnvloedt.

"IBM en Red Hat spreken met één stem over opslag en leveren de synergieën die voortkomen uit de overname van Red Hat door IBM", zegt Ashish Nadkarni , group vice president en general manager, Infrastructure Systems bij IDC. "De combinatie van de twee opslagteams is een overwinning voor IT-organisaties, omdat het het beste van beide samenbrengt: een toonaangevend portfolio van opslagsystemen ontmoet een toonaangevend aanbod van softwaregedefinieerde dataservices. Dit initiatief stelt IBM en Red Hat in staat om hun aanbod te stroomlijnen en de voordelen door te geven aan hun klanten. Het helpt ook de innovatie in opslag te versnellen om de data-uitdagingen voor hybride cloud op te lossen, en dit alles met behoud van hun toewijding aan open source."

Behoud van betrokkenheid bij Red Hat-klanten en de gemeenschap

In het kader van de overeenkomst tussen IBM en Red Hat neemt IBM het hoofdsponsorschap van de Ceph Foundation op zich, waarvan de leden samenwerken om innovatie, ontwikkeling, marketing en community-evenementen voor het open-sourceproject van Ceph te stimuleren. IBM Ceph en Red Hat OpenShift Data Foundation blijven 100% open source en zullen een upstream-first-model blijven volgen, waardoor IBM's inzet voor deze vitale gemeenschappen wordt versterkt. Deelname door het Ceph-leiderschapsteam en andere aspecten van het open-sourceproject is een belangrijke IBM-prioriteit om de voortdurende Red Hat-innovatie te behouden en te koesteren.

Red Hat en IBM zijn van plan om de overgang tegen 1 januari 2023 te voltooien , wat de overdracht van storage-roadmaps en Red Hat-medewerkers naar de IBM Storage-business unit inhoudt. Na deze datum zal Red Hat OpenShift Platform Plus OpenShift Data Foundation blijven omvatten, verkocht door Red Hat en zijn partners. Daarnaast kunnen Red Hat OpenStack-klanten nog steeds Red Hat Ceph Storage kopen bij Red Hat en haar partners. Red Hat OpenShift- en Red Hat OpenStack-klanten met bestaande abonnementen kunnen hun storage-footprint naar behoefte behouden en uitbreiden, zonder dat hun Red Hat-relatie verandert.

Aanstaande IBM Ceph- en IBM Spectrum Fusion-opslagoplossingen op basis van Ceph worden naar verwachting in de eerste helft van 2023 geleverd.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud