Micron bouwt chipfabriek van honderd miljard dollar in New York

06-10-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Micron bouwt chipfabriek van honderd miljard dollar in New York

Chipfabrikant Micron kondigt de bouw van een nieuwe chipfabriek in de Amerikaanse staat New York aan. Het bedrijf investeert 100 miljard dollar in de fabriek in een periode van twintig jaar.

Micron verwacht in 2024 met de bouw van start te gaan, waarna de eerste fase van de bouw aan het einde van dit decennium klaar moet zijn. De nieuwe fabriek moet tot 50.000 banen creëren, meldt het bedrijf. Het plan is onderdeel van de Amerikaanse focus op het vergroten van chipproductie op Amerikaanse bodem. "Micron's megafab in New York maakt deel uit van zijn strategie om de in Amerika geproduceerde toonaangevende DRAM-productie in het komende decennium geleidelijk te verhogen tot 40% van de wereldwijde productie van het bedrijf", schrijft Micron in een persbericht.
 
Het is de tweede investering in een Amerikaanse chipfabriek die Micron in korte tijd aankondigt. Het bedrijf kondigde begin september nog de bouw van een nieuwe fabriek voor geheugenchips in de Amerikaanse staat Idaho aan. Het bedrijf investeert 15 miljard dollar in deze locatie.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware