Floris Hulshoff Pol - 05 oktober 2022

NVIDIA legt activiteiten in Rusland alsnog stil

NVIDIA legt activiteiten in Rusland alsnog stil image

NVIDIA legt zijn activiteiten in Rusland alsnog stil. Het bedrijf kondigde eerder al aan geen producten meer in het land te verkopen, maar had nog steeds kantoren in het land in gebruik. Deze sluiten nu hun deuren.

In een verklaring die het bedrijf met diverse media deelt stelt NVIDIA de kantoren in Rusland tot nu toe open gehouden te hebben om werknemers en hun gezinnen te ondersteunen. Het bedrijf stelt door de recente ontwikkelingen niet langer effectief te kunnen opereren in Rusland. NVIDIA sluit daarom alsnog alle kantoren in Rusland.

Vanuit een ander land aan de slag

Werknemers die in deze kantoren actief zijn kunnen vanuit een ander land aan de slag voor NVIDIA. Hoe realistisch dit is, is echter maar de vraag. Zo proberen veel Russen na het mobiliseren van troepen in Rusland het land te ontvluchten. Veel vluchten zijn daarom volgeboekt. Ook internationale sancties zoals het sluiten van luchtruimtes voor Russische vliegtuigen zijn van invloed.

Rusland viel op 24 februari Oekraïne binnen. Recentelijk zijn valse referenda georganiseerd in de regio's Cherson, Zaporizja, Donetsk en Loegansk, op basis waarvan de Russische president Vladimir Poetin deze regio's wil annexeren. Landen wereldwijd erkennen deze referenda en annexaties niet.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!