ServiceNow neemt Era Software over

05-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

ServiceNow neemt Era Software over

ServiceNow, een digitale workflowbedrijf, heeft aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend om de Era Software, innovator op het gebied van observatie en logbeheer, voor een onbekend bedrag over te nemen. Na de overname van Lightstep door ServiceNow in 2021, zal Era Software klanten helpen een uniforme observatie-oplossing op grote schaal te bieden. Klanten kunnen bruikbare inzichten verzamelen die waarde opleveren voor het hele bedrijf, allemaal binnen één enkele oplossing die speciaal is gebouwd voor het tijdperk van digitaal zakendoen.

Waarneembaarheid is van fundamenteel belang voor digitale transformatie, omdat het ontwikkelaars de nodige inzichten biedt om de prestaties van strategische applicaties op grote schaal te begrijpen en hoe deze gegevens kunnen worden omgezet in bedrijfswaarde, aldus ServiceNow. Maar binnen grote ondernemingen blijft waarneembaarheid vaak een silo en kostbaar, waardoor een gefragmenteerde en complexe ervaring ontstaat voor DevOps- en SRE-teams. De technologie en klantgerichte benadering van Era Software voor logbeheer vormt een aanvulling op en aanvulling op bestaande functies binnen Lightstep, en versnelt ServiceNow's pad naar uniforme telemetrie (logboeken, metrieken, traceringen).

"Digitale transformatie slaagt of faalt op basis van uniforme waarneembaarheid", zegt Ben Sigelman, algemeen directeur van ServiceNow's Lightstep business unit en medeoprichter van Lightstep. "Samen zijn ServiceNow en Era Software opgezet om een uniforme en naadloze observatie-ervaring te bieden binnen één oplossing, ontworpen om te schalen."

Als een van de oprichters van het OpenTelemetry-project leidt Lightstep de industrie in een visie op uniforme telemetrie. Samen zullen Era Software en Lightstep kritieke, uniforme observeerbaarheidsworkflows verder uitbreiden en de verwarrende contextwisselingen verwijderen die de DevOps- en SRE-productiviteit tegenwoordig bij de meeste ondernemingen belemmeren. Uniforme telemetrie stelt teams in staat snel te innoveren met precisie en controle, waardoor moderne organisaties betere resultaten kunnen leveren bij al hun technologische investeringen, waarbij wordt geprofiteerd van de belofte van digitale transformatie.

"Bij Era Software hebben we oplossingen gecreëerd om de complexe uitdagingen van het beheer van grote hoeveelheden observeerbaarheidsgegevens te vereenvoudigen, met een bijzondere focus op logbeheer", zegt Todd Persen, CEO en medeoprichter van Era Software. "We hebben altijd geloofd dat observeerbaarheid zich over de hele onderneming zou moeten uitstrekken. We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij ServiceNow, terwijl we verder bouwen aan een klantgericht model van observeerbaarheid dat kan helpen de manier waarop mensen werken te transformeren."

Sinds de oprichting heeft het Era Software-team nieuwe benaderingen ontwikkeld voor het beheer van loggegevens waarmee schaal-, prestatie- en kostenproblemen worden opgelost die samenhangen met het draaien van gedistribueerde applicaties op moderne cloud-native architecturen. Het in Seattle gevestigde Era Software werd in 2019 mede opgericht door CEO Todd Persen en CTO Robert Winslow. Persen was eerder medeoprichter en CTO bij InfluxData, waar hij hielp bij het ontwikkelen van de InfluxDB-tijdreeksdatabase. Lees hier meer van Sigelman op zijn blogpost .

Nu IDC voorspelt dat de groei van de observeerbaarheidsmarkt in 2025 rond 9,08 miljard dollar bereikt. Daarom  onderstreept deze aankondiging de organische groeistrategie van ServiceNow met een focus op talent en technologieën die het Now Platform versterken met nieuwe en verbeterde functies voor klanten. Het volgt andere recente overnames van ServiceNow, waaronder Hitch Works, DotWalk, Mapwize en Gekkobrain. ServiceNow verwacht de overname van Era Software in het vierde kwartaal van 2022 af te ronden. De financiële voorwaarden van de deal zijn niet bekendgemaakt.

Terug naar nieuws overzicht
Security