Witold Kepinski - 06 oktober 2022

Newion breidt uit en opent vierde investeringsfonds

Newion breidt uit en opent vierde investeringsfonds image

Newion, een venture capital-investeerder die zich richt op beginnende zakelijke softwarebedrijven in de Benelux, Scandinavië en Duitsland, opent zijn vierde investeringsfonds - Newion IV - met een initiële closing van 130 miljoen euro. Dit is ruim 50% meer dan het vorige fonds, Newion III. De initiële inschrijving is overtekend. Met het nieuwe fonds versterken Mathijs de Wit en John Sjölander Patrick Polak en Frank Claassen als Managing Partners en wordt het team verder uitgebreid.

Newion is sinds 2000 actief en behoort mede dankzij zijn focus en no-nonsense mentaliteit tot de best presenterende fondsmanagers in zijn sector.

Tussen nu en september 2027 wil Newion in een twintigtal nieuwe B2B-software startups investeren om ze te helpen naar marktleiderschap, aldus Newion.

Newion Mede-oprichter en Managing Partner Patrick Polak: “We zijn enorm trots en vereerd dat alle bestaande LP’s uit eerdere fondsen mee gaan in Newion IV. Onze vaste investeerders, waaronder BNP Paribas, PMV, family offices en HNWI's, en het European Investment Fund (EIF, ter bevordering van innovatie en ondernemerschap in Europa) worden vergezeld door een groot aantal nieuwe LP's, zoals Reggeborgh. Wij zien dit als een erkenning van onze beleggingsfilosofie en -strategie. Dit, gecombineerd met onze ervaring en een track record van 22 jaar, resulteerde in een snelle fondsenwerving, ondersteund door een grote groep LP's.

De industrie wordt in toenemende mate digitaal en al sinds onze oprichting ondersteunen we softwarebedrijven die de digitale transformatie faciliteren. Met de grotere fondsomvang kunnen we onze portfolio bedrijven met nog meer financieringskracht ondersteunen. Graag zou ik dan ook jonge, ambitieuze B2B-startups willen uitnodigen om contact met ons op te nemen. We verwachten binnenkort al eerste investeringen uit het nieuwe fonds aan te kunnen kondigen.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!