Kyndryl en Microsoft verstevigen cloud en mainframe business

07-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Kyndryl en Microsoft verstevigen cloud en mainframe business

Kyndryl, aanbieder van IT-infrastructuurdiensten, en Microsoft hebben plannen aangekondigd om het bereik en de impact van hun wereldwijde strategische samenwerking uit te breiden door klanten te helpen bij het uitbreiden en vergroten van de toegang tot waardevolle mainframegegevens.

Kyndryl, leverancier van de veilige multi-tenant zCloud, past zijn  expertise toe om datapipes te creëren die verbindingen mogelijk maken tussen het mainframe, inclusief het zCloud-platform, en de Microsoft-cloud, waardoor het voor klanten gemakkelijker wordt om hun mainframe-gegevens naar de cloud te verplaatsen, waardoor nieuwe toepassingen en waardestromen uit hun volledige gegevensdomein worden ontsloten. Klanten hebben een holistische kijk op hun gegevens en kunnen profiteren van machine learning, AI, analyse en rapportage, en kunnen gebruikmaken van low-code/no-code-applicaties met Microsoft Power Platform.

Kyndryl en Microsoft zijn ook van plan om mainframegegevens te combineren met andere interne en externe cloudgebaseerde gegevensbronnen, waardoor klanten nieuwe applicaties kunnen maken die gebruikmaken van moderne analyse- en visualisatietools om geavanceerde inzichten op grote schaal te leveren.

"Terwijl ondernemingen op zoek zijn naar een hybride cloudstrategie, speelt het mainframe een sleutelrol. Deze aankondiging benadrukt de samenwerking van Kyndryl en Microsoft en brengt 's werelds grootste leverancier van gehoste mainframediensten en een marktleidende openbare cloudprovider samen om nieuwe manieren voor mainframeklanten om innovatie te stimuleren en waarde voor klanten te creëren", zegt Steven Dickens, Senior Analyst, Futurum Research.

Als onderdeel van het gezamenlijke mainframe-moderniseringsinitiatief zal Kyndryl advies- en integratiediensten lanceren die zijn ontwikkeld om klanten te helpen bij het eenvoudiger en efficiënter plannen, ontwerpen en verbinden van mainframegegevens met Azure Cloud- en Edge Computing-omgevingen.

"Als onderdeel van onze samenwerking met Microsoft op het gebied van de modernisering van mainframes, helpen we klanten de toegang tot waardevolle mainframegegevens te vergroten en nieuwe mogelijkheden te benutten die de voordelen van cloudautomatisering en inzichten uit hun IT-omgevingen zullen laten zien", zegt Petra Goude, Kyndryl Global Practice Leader, Core Enterprise en zCloud. "Door dit initiatief werken we samen met Microsoft om de flexibiliteit en beschikbaarheid van mainframegegevens te vergroten, of de workloads nu in de cloud, on-premises of aan de rand zijn."

Door mainframedata te integreren in low-code en no-code applicaties, zullen de bedrijven klanten ook helpen bij het creëren van en profiteren van een datagestuurde bedrijfsomgeving die een krachtige bron wordt om hun applicatie- en bedrijfsmoderniseringsdoelen te bereiken.

"Microsoft's AI-enabled Power Platform-mogelijkheden, Kyndryl's rijke mainframe-ecosysteem en managed services-ervaring vormen een sterke combinatie die klanten zal helpen hun mainframegegevens te ontsluiten", zegt Kelly Rogan, Corporate Vice President, Global System Integrator en Advisory Partners bij Microsoft. "We zijn verheugd dat onze uitgebreide samenwerking ons in staat zal stellen nieuwe innovaties te leveren die het voor klanten gemakkelijker maken om te profiteren van de cloud om toegang te krijgen tot gegevens en om geïnformeerde, gegevensgestuurde zakelijke beslissingen te nemen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud