ABN AMRO introduceert E-ID met betaalfunctie

07-10-2022 | door: Redactie
Deel dit artikel:

ABN AMRO introduceert E-ID met betaalfunctie

ABN AMRO introduceert ID & pay, de app die bestaande omslachtige aanmeld- en betaalprocessen vervangt door één online ID & betaalfunctionaliteit binnen de veilige omgeving van de bank. De bank en Swapfiets hebben een eerste pilot samenwerking gestart, die (nieuwe) klanten de mogelijkheid geeft om binnen enkele seconden zich te aan te melden en te betalen voor hun Swapfiets membership, wat het onboarding- en betaalproces een stuk efficiënter maakt. ID & pay is ontwikkeld binnen ABN AMRO en bestaat uit een app waar gebruikers hun ID veilig kunnen opslaan én betalingen mee kunnen uitvoeren.

Edwin van Bommel, Chief Strategy & Innovation OfficerABN AMRO vertelt: ’ID & pay is ontstaan uit een behoefte die we zagen bij onze zakelijke klanten om het onboard- en betaalproces voor klanten sterk te vereenvoudigen. Deze app maakt identificeren en betalen door klanten voor een product of dienst in één klap veel eenvoudiger dan alle bestaande onboarding processen in de markt en is in Europa uniek in zijn soort’.

Steeds meer dienstverleners verlangen hun gebruikers een onboarding proces te doorlopen. Dit proces kan soms lang duren en een drempel vormen voor gebruikers. Met ID & pay maakt men eenmalige een account aan, die steeds opnieuw hergebruikt kan worden bij aangesloten dienstverleners. De functionaliteit is vergelijkbaar met een Google-login in combinatie met PayPal, maar dan binnen de beveiligde omgeving van de bank. Hierdoor wordt ook de privacy van de gebruiker beschermd en worden de gedeelde persoonsgegevens en uitgevoerde betalingen in een overzichtelijke app weergegeven.

Marc de Vries, CEO Swapfiets: "Bij Swapfiets willen we meer mensen in beweging krijgen en het zo makkelijk mogelijk maken om op die fiets te stappen. Meer fietsgebruik draagt bij aan leefbare steden en is goed voor het klimaat, daarom werken we graag samen met partijen zoals ABN AMRO om fietsgebruik te stimuleren. Door deze samenwerking hopen we nog meer mensen enthousiast te krijgen over het fiets membership en onze achterliggende gedachte van minder bezitten naar meer gebruiken".

Over Swapfiets

Swapfiets is 's werelds eerste ‘bicycle as a service’ bedrijf. Opgericht in 2014 in Nederland, groeide de scale-up snel uit tot een van de meest toonaangevende leveranciers van micromobiliteit in Europa, met inmiddels meer dan 280.000 leden in Nederland, Duitsland, België, Denemarken, Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk.

Het concept van Swapfiets is vrij eenvoudig: voor een maandelijks vast bedrag hebben Swapfiets-leden altijd een werkende fiets. En zijn er onverhoopt problemen, dan wordt de tweewieler binnen 48 uur gerepareerd of direct vervangen zonder extra kosten. Swapfiets is in Nederland beschikbaar in meer dan 50 plaatsen.

Doe mee met de pilot

Vanaf nu kunnen gebruikers de app van ID & pay downloaden in de app store. In de pilot is er slechts plek voor 500 gebruikers. Voor meer informatie bezoek 

Terug naar nieuws overzicht