Floris Hulshoff Pol - 10 oktober 2022

AMD omzet in het derde kwartaal valt lager uit

AMD omzet in het derde kwartaal valt lager uit image

AMD heeft geselecteerde voorlopige financiële resultaten voor het derde kwartaal van 2022 bekendgemaakt. De omzet in het derde kwartaal zal naar verwachting ongeveer 5,6 miljard dollar bedragen, een stijging van 29% op jaarbasis. AMD verwachtte eerder dat de omzet in het midden van de richtlijn met ongeveer 55% op jaarbasis zou stijgen. Voorlopige resultaten weerspiegelen lager dan verwachte omzet in het klantsegment als gevolg van verminderde processorverzendingen als gevolg van een zwakker dan verwachte pc-markt en aanzienlijke voorraadcorrectieacties in de pc-toeleveringsketen.

De inkomsten voor de segmenten Datacenter, Gaming en Embedded stegen elk jaar-op-jaar aanzienlijk, in lijn met de verwachtingen van het bedrijf.

De brutomarge zal naar verwachting ongeveer 42% zijn en de non-GAAP brutomarge zal naar verwachting ongeveer 50% zijn. AMD verwachtte eerder dat de non-GAAP brutomarge ongeveer 54% zou zijn. Het brutomargetekort ten opzichte van de verwachtingen was voornamelijk te wijten aan lagere inkomsten als gevolg van lagere zendingen van clientprocessoreenheden en gemiddelde verkoopprijs (ASP). Bovendien zullen de resultaten over het derde kwartaal naar verwachting ongeveer $ 160 miljoen aan kosten omvatten, voornamelijk voor voorraad, prijsstelling en gerelateerde reserves in de grafische en klantactiviteiten.

De bedrijfskosten voor het derde kwartaal zullen naar verwachting ongeveer 2,4 miljard dollar bedragen en de niet-GAAP-bedrijfskosten zullen naar verwachting ongeveer 1,5 miljard dollar bedragen. Niet-GAAP-bedrijfskosten zijn lager dan eerdere verwachtingen van 1,6 miljard dollar als gevolg van lagere variabele beloningskosten in het kwartaal.

"De pc-markt is in het kwartaal aanzienlijk verzwakt", zegt AMD-voorzitter en CEO Dr. Lisa Su. “Hoewel ons productportfolio erg sterk blijft, zorgden de macro-economische omstandigheden voor een lager dan verwachte pc-vraag en een aanzienlijke voorraadcorrectie in de pc-toeleveringsketen. Terwijl we door de huidige marktomstandigheden navigeren, zijn we blij met de prestaties van onze datacenter-, embedded- en gaming-segmenten en de kracht van ons gediversifieerde bedrijfsmodel en balans. We blijven gefocust op het leveren van onze toonaangevende productroadmap en kijken ernaar uit om later dit kwartaal ons 5nm-datacenter en grafische producten van de volgende generatie te lanceren.”

Deze update bevat niet alle benodigde informatie voor een goed begrip van de financiële toestand van AMD op de datum van deze release, of de bedrijfsresultaten voor het derde kwartaal van 2022. Aangezien AMD het financiële afsluitingsproces aan het einde van het kwartaal voltooit en de jaarrekening afrondt voor het kwartaal zal zij op een aantal terreinen een oordeel moeten vellen. Het is mogelijk dat AMD items identificeert waarvoor het nodig is om aanpassingen te maken aan de voorlopige financiële informatie die hierboven is uiteengezet en die aanpassingen kunnen materieel zijn. AMD is niet van plan om financiële informatie bij te werken voorafgaand aan de publicatie van de laatste informatie over het derde kwartaal, die momenteel is gepland voor 1 november 2022.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!