Witold Kepinski - 09 oktober 2022

Arctic Wolf krijgt flinke kapitaalinjectie

Arctic Wolf krijgt flinke kapitaalinjectie image

Arctic Wolf, een speler in cybersecurity toepassingen, heeft de sluiting aangekondigd van een aanbod van converteerbare obligaties voor een totale hoofdsom van 401 miljoen dollar, geleid door de bestaande investeerder Owl Rock, een divisie van Blue Owl Capital, met deelname van nieuwe en bestaande investeerders, waaronder Viking Global Investors, het Ontario Teachers' Pension Plan en fondsen geadviseerd door Neuberger Berman.

Deze aankondiging markeert een nieuwe mijlpaal in de reis van Arctic Wolf, te midden van een sterke vraag naar end-to-end oplossingen voor beveiligingsoperaties, waardoor de Arctic Wolf Security Operations Cloud is uitgegroeid tot een toonaangevend dataplatform op het gebied van cyberbeveiliging, dat meer dan 2,5 biljoen beveiligingsgebeurtenissen per jaar verwerkt, zo meldt het bedrijf.

Voortbouwend op de sterke vraag naar de Arctic Wolf Security Operations Cloud en de cyberbeveiligingsresultaten die het helpt mogelijk te maken in het hele raamwerk voor beveiligingsoperaties, zijn de activiteiten van Arctic Wolf blijven groeien. Momenteel bedient Arctic Wolf meer dan 3.000 klanten, variërend van grote ondernemingen tot kleine en middelgrote bedrijven (MKB's), terwijl het werkt met een groeiend aantal van meer dan 1.100 channelpartners wereldwijd die ons snelle, wrijvingsloze go-to-market-model ondersteunen .

In de afgelopen twaalf maanden heeft Arctic Wolf ook zijn personeelsbestand verdubbeld, gedreven door uitbreiding naar nieuwe wereldwijde markten, waaronder recentelijk Zuid-Afrika, Benelux en Scandinavië, evenals een aanstaande lancering in APAC. Deze internationale uitbreiding volgt op de opening van Arctic Wolf , de opening van zijn EMEA-hoofdkantoor in Newcastle, Engeland en de oprichting van zijn eerste European Security Operations Center (SOC) in Frankfurt, Duitsland.

Als technologiebedrijf dat de markt voor beveiligingsoperaties helpt definiëren, zegt Arctic Wolf nieuwe mogelijkheden te blijven ontwikkelen die zijn aanbod van een uitgebreid scala aan technologie en diensten bevorderen die zijn ontworpen om de missie van het bedrijf om een einde te maken aan cyberrisico's te bevorderen. In het bijzonder heeft Arctic Wolf onlangs een nieuw aanbod voor incidentrespons geïntroduceerd via zijn Tetra Defense business unit, zijn Security Operations Warranty- aanbod verder verbeterd, dat in aanmerking komende klanten tot 1 miljoen dollar aan financiële hulp biedt in het geval van bepaalde cyberaanvallen, en een nieuwe Data Verkenningsmodule waarmee interne IT- en beveiligingsteams snel antwoorden kunnen vinden op kritieke beveiligingsvragen met gegevens die hun beveiligings- en IT-toolset overspannen.

Gartner

Deze nieuwe en verbeterde aanbiedingen breiden het leiderschap van Arctic Wolf op het gebied van beveiligingsoperaties verder uit, wat nog steeds wordt benadrukt door toonaangevende brancheanalisten en de IT- en beveiligingsgebruikersgemeenschap. Volgens het Gartner-rapport, Market Share: Managed Security Services, Worldwide, 2021, was Arctic Wolf de snelst groeiende leverancier van MDR Managed Security Service qua omzet in 2021. Terwijl op Gartner Peer Insights , zou 99% van de recensenten aanbevelen Arctic Wolf voor beheerde detectie en respons per 30 september 2022. Arctic Wolf was ook het enige bedrijf dat werd genoemd in alle vier de Forbes Cloud 100 , CNBC Disruptor 50 , Fast Company Most Innovative Companies enFortune en Great Place to Work's Best Medium Workplace- lijsten voor 2022, wat de plaats van het bedrijf nog meer onderstreept, niet alleen als een opkomende kracht in de cyberbeveiligingsindustrie, maar in de technologiesector als geheel.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met Arctic Wolf uit te breiden", zegt Ilan Aharoni, vice-president bij Owl Rock, een divisie van Blue Owl Capital. “Veel bedrijven missen de expertise en middelen om zich te wapenen tegen de groeiende uitdagingen van vandaag. De voortdurende groei en expansie van Arctic Wolf te midden van een tumultueuze markt is een bewijs van de sterke waardepropositie van zijn one-stop cloud-native platform in combinatie met zijn gedifferentieerde leveringsmodel.”

“Arctic Wolf behandelt een aantal van de belangrijkste thema's die we in het cyberbeveiligingslandschap zien: de uitdaging om steeds complexere IT-omgevingen te bewaken en te beveiligen, de moeilijkheid om gelijke tred te houden met geavanceerde bedreigingsactoren, de noodzaak om ongelijksoortige en uitgestrekte toolsets te verenigen, en het grote talent tekort aan beveiliging”, zegt David Jar, directeur van Owl Rock, een divisie van Blue Owl Capital. "We zijn verheugd om onze relatie met het managementteam te verdiepen terwijl ze hun niet-aflatende focus op klanten voortzetten en de marktkansen benutten."

"Deze laatste investering is een bewijs van onze mogelijkheid om de markt te verenigen via ons platform voor beveiligingsactiviteiten en tegelijkertijd de altijd aanwezige cybertalentcrisis op te lossen", aldus Nick Schneider, president en chief executive officer van Arctic Wolf. “Door ons holistische platform naar onze klanten te brengen, overbruggen we de kloof op het gebied van beveiligingsactiviteiten waarmee bedrijven van elke omvang worden geconfronteerd. We zijn verheugd om deze laatste financieringsronde te benutten om onze reis naar hypergroei voort te zetten.”

Morgan Stanley diende als financieel adviseur van Arctic Wolf en trad op als de enige plaatser voor het aanbieden van de notes, Cooley LLP trad op als juridisch adviseur van Arctic Wolf en Latham & Watkins LLP trad op als raadsman van Owl Rock.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!