Witold Kepinski - 11 oktober 2022

Riverdam neemt meerderheidsbelang in snelgroeiend Aexus

Riverdam neemt meerderheidsbelang in snelgroeiend Aexus image

Investeringsmaatschappij Riverdam heeft een meerderheidsbelang genomen in Aexus, een organisatie die innovatieve tech en software bedrijven helpt om internationaal te groeien. Samen met het management gaat Riverdam Aexus nog sneller uitbouwen. Het succes van Aexus is al goed zichtbaar: de afgelopen jaren noteerde het bedrijf een gemiddeld groeipercentage van meer dan 50 procent. Dankzij de samenwerking met Riverdam kan Aexus haar groeiambities in een nog hoger tempo realiseren.

Aexus heeft als missie om jonge bedrijven die interessante, veelbelovende technologieën ontwikkelen, te helpen in hun weg naar de markt. De hulp kan bestaan uit alle facetten die hierbij nodig zijn, zoals positionering en market-entry-consulting, recruitment, directe sales, channel development, inbound marketing en digital marketing. Met zeven kantoren en 175 medewerkers van 23 verschillende nationaliteiten is het bedrijf actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië.

Aexus bestaat al 22 jaar en is ooit gestart als boutique adviesbureau, maar heeft zichzelf sinds 2017 opnieuw uitgevonden door te focussen op het succesvoller maken van innovatieve scale-ups. In deze nieuwe fase nam Aexus zelf ook de vorm van een scale-up aan. Nu is het moment bereikt waarop er een financiële partner is ingestapt om het bedrijf naar de volgende fase van groei te brengen.

Chris Gerretsen, eigenaar en oprichter van Aexus: “Met een stevige partner als Riverdam kunnen we nog sneller groeien. Door deze samenwerking hebben we extra kapitaal verkregen en is strategische kennis en ervaring toegevoegd. Voor met name internationale groei is dit een essentiële aanvulling. Zo is de Verenigde Staten een belangrijke groeimarkt voor ons. We hebben daar onze eerste voet al aan de grond, maar nu kunnen we meer kapitaal steken in het versnellen van de groei. Deze groeiversnelling moet er voor zorgen dat binnen enkele jaren onze aanwezigheid in de Verenigde Staten net zo groot is als in Europa.”

Derk van Wingerden, partner en medeoprichter van Riverdam: “Wij investeren in bedrijven met als doel om ze naar een volgend niveau te brengen. We zien veel potentie in Aexus en we willen echt de volgende stap maken in de groei en in het succes van het bedrijf; professionaliseren en internationaliseren. Aexus is onze grootste deelname tot op heden en wij kijken er enorm naar uit om deze strategische samenwerking aan te gaan.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!