Floris Hulshoff Pol - 11 oktober 2022

ESET richt divisie op voor grote bedrijven

ESET richt divisie op voor grote bedrijven image

De Slovaakse securityprovider wil met een Corporate Solutions-departement de focus leggen op grotere bedrijven De producten van Corporate Solutions moeten rekening houden met de specifieke behoefden van die klanten en implementeren onder meer zerotrust-bedrijfsmodellen.

'Het segment 'grote bedrijven en organisaties' is een van de meest dynamische in digitale beveiliging. De gebeurtenissen van de afgelopen jaren - de pandemie en de oorlog in Oekraïne - hebben deze organisaties genoodzaakt hun cyberweerbaarheid te versterken', zegt Richard Marko, CEO van ESET, in een persbericht. De nieuwe divisie wordt geleid door Peter Skodny.

De securitywereld lijkt de afgelopen maanden meer behoefte te hebben aan specifieke niches voor beveiliging, met een splitsing tussen traditionele endpoint-beveiliging voor consumenten, en meer uitgebreide (en duurdere) dreigingsanalyse en procesbeveiliging voor bedrijven.

Dave Maasland, CEO van ESET: “Nederland is talloze multinationals, grote bedrijven en overheidsorganisaties rijk. Met deze nieuwe divisie kunnen we ook in Nederland voldoen aan de vraag naar zeer geavanceerd, op maat-gemaakte Europese beveiligingsoplossingen. Meer dan ooit voelen we onze verantwoordelijkheid om onze positie als grootste Cybersecurity bedrijf uit de Europese Unie kracht bij te zetten. Het dreigingslandschap zal blijven ontwikkelen, maar we blijven vastberaden om grote organisaties & overheden te helpen floreren op digitaal gebied in deze complexe tijd."

De Finse beveiliger F-Secure besloot in maart ook al om te splitsen in een consumentenbedrijf en eentje voor grote bedrijven.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!