Mazda Motor Europe kiest Fujitsu voor cloud transformatie

13-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Mazda Motor Europe kiest Fujitsu voor cloud transformatie

Mazda Motor Europe (MME) heeft Fujitsu geselecteerd voor een miljoenendeal om zijn bedrijfsactiviteiten in Europa om te vormen tot een Connected Company. De autofabrikant koos Fujitsu om een snellere time-to-market te leveren en de kosten te optimaliseren, terwijl hij overstapte naar een ultramoderne openbare cloudinfrastructuur. In een contract van vijf jaar zal Fujitsu de modernisering en automatisering van de bedrijfskritieke activiteiten van Mazda Europe op 28 locaties in 23 Europese markten bevorderen, terwijl het overstapt naar een openbare cloudinfrastructuur.

In een concurrerende aanbesteding overtuigde Fujitsu MME van de extra zakelijke flexibiliteit die mogelijk zou zijn door een overstap naar de cloud te maken, weg van de huidige on-premises infrastructuur. Fujitsu zal een cloud-first-oplossing implementeren, gebruikmakend van zijn diepgaande kennis en ervaring met AWS en Oracle Cloud.

Fujitsu gaat Mazda cloud-, AIOps-, DevOps-, FinOps- en beveiligingsdiensten leveren

Fujitsu is MME's langetermijnpartner voor modernisering en automatisering van infrastructuur. In het vijfjarige contract zal Fujitsu Mazda verplaatsen van zijn bestaande on-premises IT-infrastructuur naar een nieuw model dat zijn fundamenten in de public cloud heeft. Bovendien implementeert Fujitsu state-of-the-art beveiliging en FinOps-operaties.

De strategische investering ontsluit DevOps-mogelijkheden voor Mazda, waardoor een grotere toekomstige zakelijke flexibiliteit mogelijk wordt op basis van een gecombineerde AWS- en Oracle Cloud-infrastructuur. Door AIOps, DevOps en FinOps te combineren, is Mazda IT Operations in staat om op intelligente wijze infrastructuur, applicaties en diensten te orkestreren in hybride cloud-ecosystemen - in lijn met bedrijfsdoelen, on-demand inspelen op snel veranderende consumentenbehoeften en zowel de uitgaven voor cloudconsumptie als het totale totaal optimaliseren eigendomskosten.

Alex Janssens, VP Information Technologies, Parts Supply & Logistics, CIO bij MME, zegt: “Voor Mazda Motor Europe onderstreepte de overtuigende businesscase van Fujitsu de voordelen die we zouden kunnen behalen door verder te gaan met onze digitale transformatieplannen. Fujitsu's diepgaande expertise in het implementeren van een hyperscale-gebaseerd cloudservice- en beheerplatform overtuigde ons om af te stappen van een on-premises infrastructuur. De AWS- en Oracle Cloud-infrastructuur, verbeterd door een aanpak waarbij automatisering voorop staat, zorgt niet alleen voor meer flexibiliteit, maar helpt ook om de kosten onder controle te houden.”

Paul Patterson, CEO Europe Region bij Fujitsu, zegt: “Met een duidelijke en langetermijnfocus op onze klanten, ben ik verheugd om onze zakelijke betrokkenheid bij Mazda uit te breiden. Dit onderschrijft onze aanpak en mogelijkheden om samen te werken met klanten om samen op grote schaal de beste digitale transformatie te creëren. Bovendien onderstreept de kracht van Fujitsu's relaties met zowel AWS als Oracle ons ongeëvenaarde vermogen om grootschalige, bedrijfskritieke opdrachten uit te voeren. Onze visionaire, transformationele aanpak was genoeg om Mazda ervan te overtuigen dat Fujitsu zijn beste partner blijft voor zijn toekomstige groei.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud