Cribl en Cloudian introduceren S3 Data Lake observatieplatform voor data- analyse

14-10-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cribl en Cloudian introduceren S3 Data Lake observatieplatform voor data- analyse

Cribl en Cloudian kondigen een oplossing voor gegevensanalyse aan die Cribl Stream en Cloudian HyperStore-object storage integreert om een observatieplatform te bieden op on-premises, S3-compatible data lake. De gezamenlijke oplossing stelt organisaties in staat om grote datavolumes tijdens de vlucht op te nemen, te ontleden, te herstructureren en te verrijken, met de zekerheid dat de juiste data in de juiste formats wordt verkregen - allemaal veilig achter de firewall. Gebruikers kunnen logboeken omzetten in statistieken, de kosten verlagen en de zoeksnelheid verhogen.

Monitoringoplossingen helpen ondernemingen alleen om bekende vragen over hun infrastructuur en omgeving te beantwoorden. Om nieuwe signalen of kansen te krijgen, hebben ze ook een observatieplatform nodig dat gegevens uit meerdere bronnen met volledige getrouwheid kan opnemen en opslaan en de relevante gegevens in verschillende analysetools kan afspelen, zonder nieuwe infrastructuur en agents toe te voegen. Hierdoor kunnen IT-teams geavanceerde analyses uitvoeren, waardoor ze volledig zicht en inzicht krijgen in hun omgeving, van applicaties tot infrastructuuractiva.

De Cribl-Cloudian oplossing

Cribl Stream is een observatiepijplijn die data van elke bron verzamelt en gegevens kan verzenden en afspelen naar een Cloudian HyperStore S3-compatible data lake. De gegevens worden met volledige getrouwheid opgeslagen in HyperStore en zijn altijd beschikbaar om te zoeken en te analyseren. HyperStore kan opschalen tot duizenden nodes in meerdere datacenters en ondersteunt miljoenen gebruikers en honderden petabytes aan gegevens.

De oplossingen:

  • bieden schaalbaarheid voor compliance op lange termijn – Gegevens kunnen opnieuw worden geformatteerd via een pre-parser, waardoor gebruikers deze kunnen maskeren, verminderen of herstructureren en naar meerdere bestemmingen kunnen routeren, zoals goedkope Cloudian-opslag (1⁄2¢/GB/maand of minder) voor langdurige retentie.
  • geven de mogelijkheid gegevens opnieuw af te spelen – Klanten kunnen meerdere gegevensindelingen die in het data lake zijn opgeslagen, opnieuw afspelen op populaire analyse- en zoekplatforms.
  • zijn klaar voor de hybride cloud - gebruikers kunnen op beleid gebaseerde tools gebruiken om gegevens te repliceren naar AWS, GCP, Azure of een ander Cloudian HyperStore-cluster voor offsite DR, capaciteitsuitbreiding of gegevensanalyse in de cloud, waardoor kosteneffectieve opslag in verschillende omgevingen mogelijk wordt, maar beheerd wordt als één pool.
  • omvatten beveiliging op militair niveau en bescherming tegen ransomware – Functies omvatten AES-256 server-side-encryptie voor data die in rust zijn opgeslagen, SSL voor data in transit (HTTPS), op rollen gebaseerde toegangscontrole met gespecificeerde toegangsniveaus,
  • bieden logboekregistratie van audit trail logging en data immutability van gegevens voor bescherming tegen ransomware.
  • zorgen voor egevensbestendigheid – De oplossing biedt tot 14 nines resiliency en ondersteunt door de beheerder selecteerbare storage policies op basis van replication- of erasure coding, samen met fijnmazige controle van gegevensplaatsing in datacenters.

"Onze klanten vrijheid en controle geven over hun gegevens is de kern van Cribl", zegt Zac Kilpatrick, vice president, Global Channels & Alliances, Cribl. "Wanneer klanten Cloudian en Cribl samen gebruiken, kunnen ze met Cribl Stream de grootste hoeveelheden gegevens in elk formaat verzamelen en full-fidelity-gegevens opslaan en afspelen met behulp van Cloudian HyperStore, waardoor kosten worden bespaard en de prestaties worden geoptimaliseerd."

"Organisaties streven er voortdurend naar om diepere inzichten uit hun gegevens te halen om grotere zakelijke en operationele vooruitgang te stimuleren", zegt Larry Meese, vice- president Products and Solutions, Cloudian. “De Cribl-Cloudian-oplossing stelt hen in staat om eenvoudig en kosteneffectief moderne analysetoepassingen toe te passen op hun on- prem gegevens met dezelfde schaalbaarheid en flexibiliteit van openbare cloudservices, terwijl de kosten en prestatieproblemen van het verplaatsen van grote gegevensvolumes naar de cloud worden vermeden."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud