NTT DATA  koopt dat analytics specialist Aspirent

17-10-2022 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

NTT DATA koopt dat analytics specialist Aspirent

NTT DATA, een speler op het gebied van digitale bedrijfs- en IT-diensten, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend voor de overname van Aspirent, een data-, analyse- en adviesbureau met hoofdkantoor in Atlanta.

"Omdat we onze klanten helpen bij het navigeren door cruciale zakelijke uitdagingen door het gebruik van data, breidt en versterkt deze acquisitie de analyse- en adviesmogelijkheden van NTT DATA", zegt Wayne Busch, Group President, Consulting and Digital Transformation, NTT DATA Services. "Aspirent zet onze gerichte focus voort om een vertrouwde adviseur voor onze klanten te worden na onze overnames van Hashmap en Chainalytics."

Aspirent zal meer dan 230 data-adviseurs en technologen toevoegen aan het team voor digitale transformatiediensten van NTT DATA en de data-engineeringmogelijkheden versterken bij belangrijke datapartners zoals Azure, AWS, Databricks en Snowflake. Deze overname ondersteunt en versnelt de strategie van NTT DATA om de voorkeurspartner voor digitale innovatie te zijn voor ondernemingen wereldwijd.

"Als een doelgericht analyseadviesbureau dat zich richt op het oplossen van complexe datagestuurde zakelijke uitdagingen, hebben we tien jaar besteed aan het helpen van onze klanten om verandering te bewerkstelligen", zegt Andrew Wells, CEO van Aspirent. "De mogelijkheid om onderdeel te worden van NTT DATA zal ons vermogen versterken om de end-to-end wereldwijde oplossingen te leveren die onze klanten nodig hebben en spannende nieuwe kansen bieden aan onze collega's en gemeenschappen."

Aspirant-klanten en -medewerkers zullen profiteren van toegang tot NTT DATA's krachtpatser van innovatiebronnen en bredere digitale transformatiemogelijkheden, waaronder een gemiddelde jaarlijkse R&D-investering van $ 3,6 miljard. NTT DATA heeft onlangs de lancering aangekondigd van zes innovatiecentra over de hele wereld om zich te concentreren op het aanbieden van geavanceerde technologieën aan klanten, met een Innovation Studio die zich ook in Plano, TX bevindt.

Pillsbury Winthrop Shaw Pittman LLP was de juridisch adviseur van NTT DATA en Canaccord Genuity Petsky Prunier LLC was de exclusieve financiële adviseur van Aspirent en Summit Park, de meerderheidsaandeelhouder van Aspirent, in verband met deze transactie. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden, waaronder goedkeuring door de regelgevende instanties, en zal naar verwachting binnen de komende 30 dagen worden afgerond.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud