Witold Kepinski - 17 oktober 2022

CES Amsterdam belicht technologie voor een betere toekomst

CES Amsterdam belicht technologie voor een betere toekomst image

Meer dan 100 exposerende bedrijven en meer dan 1000 aanwezigen, waaronder meer dan 60 media, kwamen deze week bijeen op de CES Unveiled-evenementen in Parijs en Amsterdam. De evenementen waren gericht op "Tech for a Better Tomorrow", waarbij onder andere Jean-Noël Barrot, afgevaardigde minister voor de digitale economie van Frankrijk, Micky Adriaansens, minister van Economische Zaken en Klimaatbeleid van Nederland en andere hoge regeringsleiders en leiders uit de sector aanwezig waren.

Tijdens de Unveiled-evenementen werden ook de CES 2023 Innovation Award Honorees uit beide landen erkend. Zevenentwintig producten uit Frankrijk en twaalf producten uit Nederland werden onderscheiden die geselecteerd waren uit een recordaantal van meer dan 2100 inzendingen.

"Technologie is transformerend; het verbetert de levens van miljoenen en helpt bij het oplossen van een aantal van 's werelds moeilijkste uitdagingen", zei Gary Shapiro. “Ik vond het geweldig om een helder licht te laten schijnen op Europese technologieën die verandering teweegbrengen en om aanwezigen een vroege blik te bieden op enkele van de innovaties die we zullen zien op CES 2023 in januari.”

"Mensen waren heel blij om weer samen te zijn op CES Unveiled Parijs en Amsterdam en af te tellen naar CES 2023", zegt John T. Kelley, vice-president en waarnemend showdirecteur van CES. "We kijken ernaar uit om veel van onze aanbevolen Europese startups in januari weer te zien, naast de meer dan 1300 bedrijven die al hebben toegezegd om in Las Vegas te exposeren."

CES Unveiled keerde op maandag 10 oktober terug naar Parijs met 20 exposanten, waaronder BBalance, Humetrix, Wisear en Valeo. Het conferentieprogramma omvatte een gesprek tussen Shapiro van CTA en minister Barrot over de rol van technologie bij het aanpakken van mondiale problemen - zoals toegang tot voedsel en gezondheidszorg, energieproductie en milieubescherming - en waar Franse bedrijven de grootste impact kunnen hebben.

Op CES Unveiled Amsterdam, gisteren gehouden, waren meer dan 85 exposerende bedrijven aanwezig; 70 Nederlandse startups en startups uit de landen Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen en Slowakije. Alle 70 startups uit Nederland zullen exposeren op CES 2023 in Eureka Park; de CES startup hub. Minister Adriaansens belichtte tijdens het evenement grensverleggende startups en innovaties uit Nederland die het verschil maken in het creëren van een duurzame toekomst.

Op CES Unveiled Amsterdam kondigde CTA ook de nieuwste toevoeging aan de CES 2023 keynote line-up aan: Oliver Zipse, voorzitter van de Raad van Bestuur van BMW. Zipse voegt zich bij leiders van John Deere en AMD als onderdeel van de CES 2023 keynote line-up.

CES 2023, eigendom van en geproduceerd door CTA, zal plaatsvinden in Las Vegas op 5-8 januari 2023 met Media Days die plaatsvinden op 3 en 4 januari 2023. De aanwezigen zullen nieuwe technologieën van wereldwijde merken zien, horen over de toekomst van technologie van opinieleiders en face-to-face samenwerken met andere aanwezigen. De show laat zien hoe innovaties op het gebied van duurzaamheid, transport en mobiliteit, digitale gezondheid, de metaverse en meer, de grootste uitdagingen ter wereld aangaan. Het publiek zal tijdens live keynotes horen van experts uit de industrie, waaronder leiders van John Deere, AMD en BMW. Bezoek CES.tech voor alle CES 2023-updates.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!