Martijn Kregting - 17 oktober 2022

Technologieadviesbureau Thoughtworks mikt op Europese groei vanuit Amsterdam

Technologie-adviesbureau Thoughtworks wil vanuit zijn vorig jaar geopende Amsterdamse regiokantoor de Europese ambities verder kracht bijzetten. Dat laat de wereldwijd actieve organisatie weten. Thoughtworks stelt met een focus op verantwoorde technologie en het gelijkstellen van maatschappelijke impact met bedrijfsresultaat, een voorbeeld te willen zijn voor het bedrijfsleven.

De organisatie werkt sinds eind vorig jaar aan het fundament voor de Nederlandse operatie en richt zich nu op opschaling en meer impactcreatie. Thoughtworks heeft hiertoe Martin ter Horst aangesteld, om als managing director een team samen te stellen om de gewenste Europese groei te bewerkstelligen. Het afgelopen jaar heeft Ter Horst al een Nederlands team opgebouwd van bijna 30 technologen en consultants, software ontwerpers, ontwikkelaars, AI-specialisten en data scientists.

Actief bijdragen

“We dragen zeer actief bij aan innovaties in de hele sector en de open source gemeenschap,” vertelt Ter Horst. “Maar we kijken ook naar de impact van ons werk voor klanten. Daarom ontwikkelen we methodes en tools voor bedrijven om positieve veranderingen te creëren. Onze droom is Nederlandse organisaties te inspireren om maatschappelijke impact na te streven door anders naar technologie en de toepassing ervan te kijken.”

Thoughtworks startte in 1993 in Chicago als sociaal experiment, om te bewijzen dat een commercieel tech consultancybedrijf maatschappelijke verandering kan realiseren. Met het doel om met de integratie van strategie en technologie meer impact te realiseren dan alleen op de bottom line. Thoughtworks stelt te geloven dat als technologie eerlijk, inclusief en duurzaam wordt toegepast, er samen buitengewone impact gemaakt kan worden.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!