Wouter Hoeffnagel - 18 oktober 2022

Broadcom: Overname van VMware leidt tot meer concurrentie

Broadcom: Overname van VMware leidt tot meer concurrentie image

De overname van VMware door Broadcom leidt tot meer concurrentie met grote public cloud-giganten als Microsoft, Amazon en Google. Dit stelt althans Broadcom, dat de bezwaren van Europese antimededingingsautoriteiten hoopt weg te nemen en groen licht hoopt te krijgen voor de overname van VMware.

Reuters meldt dat Broadcom hoopt het goedkeuringsproces door Europese autoriteiten met vier maanden te versnellen. Zij stelden eerder een voorlopig onderzoek naar de overname in. Broadcom hoopt een tweede fase van dit onderzoek, dat de overname nader bestudeert, te voorkomen.

Keuze voor gebruikers vergroten

Broadcom stelt dat de overname van VMware de keuze voor gebruikers vergroot. Zo wijst het bedrijf erop dat public cloud-giganten vergelijkbare technologie op het gebied van virtualisatie en IT-beheer aanbieden. Broadcom wil op dit vlak met deze giganten concurreren.

De overname van VMware door Broadcom is eind mei aangekondigd. De overname leidt echter tot weerstand. Niet alleen bij Europese autoriteiten, maar ook bij gebruikers blijkt uit onderzoek van Gartner. Zo toonde het Global Market Intelligence-onderzoek van Gartner in juni aan dat 56% van de VMware-klanten negatief tegenover de overname staat. Zij vrezen met name stijgende licentiekosten.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!