Witold Kepinski - 19 oktober 2022

Resellers waarderen services van IT-distributeurs

Resellers waarderen services van IT-distributeurs image

Volgens CONTEXT, het IT-market intelligence-bedrijf, blijven resellers de overgrote meerderheid van de diensten die door hun distributeurs worden geleverd, buitengewoon hoog waarderen, na een aantal jaren van sterke prestaties. De bevindingen komen uit CONTEXT's laatste jaarlijkse ChannelWatch-rapport, gebaseerd op een peiling van 5.308 B2B- en B2C-resellers van elke omvang en in een reeks kernactiviteiten in Europa, Turkije en Zuid-Afrika.

Als een van 's werelds grootste online IT-reseller enquêtes, biedt dit onderzoek kritisch inzicht in trends in de branche, evenals de mentaliteit en aankoopintenties van de channel business community.

Elk jaar verzamelt het rapport feedback van deze gemeenschap van wederverkopers over de kwaliteit van de service die ze van hun distributeurs ontvangen - en wordt hen gevraagd een score van vijf te geven op 14 belangrijke gebieden. In 2022 scoorde 'op tijd leveren' gemiddeld het hoogst, hoewel de meeste gebieden een score van rond de 4/5 noteerden.

Dat toont aan dat distributeurs goed werk leveren in het bieden van ondersteuning en diensten op gebieden als facturering, pre-sales, productbeschikbaarheid, klantportalen, supply chain- en configuratieservices, en financiële en veldondersteuning.

De scores zijn ook opmerkelijk consistent sinds 2020, toen er een opmerkelijke stijging was ten opzichte van het jaar ervoor op gebieden als training en certificering, kanaalaanmoedigingsprogramma's, configuratiediensten en veld- en financiële ondersteuning.

Slechts op één gebied, "leadgeneratie om nieuwe klanten te helpen aantrekken", is de gemiddelde score de afgelopen drie jaar niet gestegen tot boven 3,5/5.

“We weten dat veel distributeurs momenteel investeren in hoe ze hun wederverkopers op dit gebied kunnen helpen, bijvoorbeeld door intelligenter gebruik van gegevens om nieuwe kansen te identificeren. Het is duidelijk een gebied waar wederverkopers naar hen zoeken voor hulp en het gevoel hebben dat ze het beter kunnen doen”, zegt Adam Simon, Global Managing Director bij CONTEXT. "Over het algemeen is er echter een opmerkelijke stabiliteit in deze hoge scores in de afgelopen jaren, dus felicitaties aan de distributeursgemeenschap zijn op hun plaats."

In vergelijkbaar positief nieuws onthulde het ChannelWatch 2022-rapport ook dat wederverkopers grotendeels optimistisch zijn over de toekomst, ondanks de toenemende economische tegenwind. Ongeveer 62% van de respondenten zei te verwachten dat hun bedrijf de komende 12 maanden beter zal presteren, een cijfer dat sinds 2021 weinig is veranderd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!