Witold Kepinski - 20 oktober 2022

NetApp Partner Sphere ondersteunt diversiteit van partnerecosysteem

NetApp Partner Sphere ondersteunt diversiteit van partnerecosysteem image

NetApp, een wereldwijd cloudgedreven datacentrisch softwarebedrijf, kondigt aan dat het in het fiscale jaar 2024 (FY'24) van plan is een nieuw partnerprogramma te lanceren: NetApp Partner Sphere, de opvolger van NetApps toonaangevende Unified Partner Program.

Partners die zich richten op digitale en cloud-transformatie hebben de ambitie om marktaandeel te veroveren, maar hebben wel moderne businessmodellen met zeer gespecialiseerde diensten en mogelijkheden met ondersteuning voor het hele klanttraject nodig. De nieuwe NetApp Partner Sphere, gericht op cloud en services, biedt een flexibel programma voor groei en vooruitgang voor alle verkoopmethoden van partners. Door meerdere programma's te consolideren en te vereenvoudigen tot één programma dat alle partnertypes, bedrijfsmodellen en benaderingen naar de markt impliceert, zijn partners met dit programma in staat hun business in de cloud te ontwikkelen.

Het programma biedt robuuste training en ondersteuning die partners helpen om marktaandeel in de cloud te veroveren en brengt nieuwe validatie, erkenning en beloningen voor de investeringen van partners in competenties en diensten. De versnelde groeistructuur stelt partners in staat om transformationele waarde te leveren aan gezamenlijke klanten.

"NetApp streeft naar een cultuur waarin de partner op de eerste plaats staat. De strategie die aan de basis ligt van ons nieuwe partnerprogramma zorgt ervoor dat we dit ook in de praktijk waarmaken.", zegt Britta Gunther, Channel Sales Manager Nederland bij NetApp. "Met NetApp Partner Sphere versnellen we groei en klantsucces in ons partnerecosysteem door het vergroten van hun bereik in de cloud en meer zakelijke mogelijkheden te bieden met ons toonaangevende portfolio en flexibele consumptiemodellen."

Daarnaast biedt het programma vereenvoudigde, flexibele, progressieve tiering met duidelijke criteria die partners kunnen volgen over objectieve maatstaven. De niveaus van het programma variëren van Approved, tot Preferred, tot Prestige, tot Prestige Plus om zo via het beoordelen, valideren en erkennen van partners op basis van toegevoegde waarde en competenties de juiste partners voor de juiste klanten te identificeren. Naarmate partners een hoger niveau bereiken zullen ze meer voordelen en ondersteuning krijgen. De partners met de beste prestaties zullen de meest uitgebreide en aangepaste voordelen krijgen. Het gaat dan om uitgewerkte marketingcampagnes en uitvoeringen, budgetten voor business development op basis van voorstellen en incentives die zijn gebaseerd op toegevoegde waarde.

Als onderdeel van deze strategische veranderingen neemt NetApp afstand van Specialisaties om partners op waarde te beoordelen en gaat Solution Competencies gebruiken die zijn afgestemd op belangrijke focusgebieden van NetApp: Cloud Solutions, Hybrid Cloud en AI en Analytics. Deze competenties worden opgenomen in de eisen van het NetApp Partner Sphere-programma. Aan het eind van het kalenderjaar kunnen partners starten met het aantonen van de bijbehorende competenties binnen elke categorie, waarmee ze laten zien dat ze in staat zijn om omzet binnen het NetApp-portfolio te realiseren.

Met NetApp Partner Sphere kunnen partners het volgende verwachten:

  • Een eenvoudig raamwerk dat de unieke go-to-market-strategie van elke partner ondersteunt, flexibiliteit en automatisering biedt om partnerprocessen te vereenvoudigen, en consistentie voor alle partners en verkoopmethodes vanuit één programma met duidelijke niveaus en doelstellingen.
  • Transformatieve training, tools en ondersteuning om hun werk in de hybride multi-cloud markt te activeren, waardoor partner services en oplossingen competenties mogelijk maken en ontwikkelen.
  • Differentiatie met partners die worden onderscheiden, gemarkeerd en bekrachtigd door hun Solution Competencies en diensten op NetApp Partner Connect om de go-to-market-aanpak van elke partner te stimuleren.
  • Versnelde cloudgroei door gebruik te maken van het veelgevraagde NetApp-portfolio om mogelijkheden voor diensten van partners die waarde toevoegen te verbeteren en co-innovatie te stimuleren, de winstgevendheid te verbeteren en de ROI van partners te maximaliseren met progressieve niveaus.

De implementatie van het NetApp Partner Sphere programma zal starten in het fiscale jaar 2024 (FY’24).

Meer informatie over NetApp Partner Sphere is te verkrijgen tijdens NetApp INSIGHT op 1-3 november 2022. Inschrijven kan hier

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!