Yokoy en Blue dot bundelen krachten

21-10-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Yokoy en Blue dot bundelen krachten

Yokoy gaat een samenwerking aan met Blue dot, een belastingplatform voor onder meer het terugvragen van btw en analyseren van fiscale voordelen voor werknemers. Het Zwitserse fintech-bedrijf integreert het AI-gedreven geautomatiseerde systeem voor compliance met belastingwetgeving van Blue dot in zijn platform voor uitgavenbeheer. Het bedrijf wil zo het gelijktijdig analyseren en beheren van bedrijfsuitgaven vereenvoudigen.

De verwerking van onkostendeclaraties is kostbaar en complex, waarbij het merendeel van het werk nog altijd handmatig wordt uitgevoerd. Dit kost tijd die beter besteed kan worden aan kritieke zakelijke taken, stelt de partijen. De partijen bundelen daarom AI aangedreven uitgavenbeheer en belastingautomatisering.

Belastinganalyse- en dossierproces stroomlijnen

Blue dot stroomlijnt het belastinganalyse- en dossierproces. Dit is onder meer voor snelgroeiende bedrijven die wereldwijd actief zijn een uitdaging.  Het AI-gestuurde platform van Blue dot identificeert en verwerkt secundaire voordelen die moeten worden gerapporteerd en btw die kan worden teruggevraagd. Dit vereenvoudigt btw-aangiftes voor financiële teams.

"Jarenlang hebben we ons SaaS-aanbod laten groeien tot een end-to-end automatiseringsoplossing voor ons klantenportfolio", zegt Lars Mangelsdorf, medeoprichter en Chief Customer Officer van Yokoy. "Door Blue dot's complementaire aanbod voor belastinganalyse te combineren met ons uitgebreide AI-aangedreven uitgavenbeheerplatform, kunnen we er zeker van zijn dat onze klanten nu toegang hebben tot een best-in-class product, met verbeterde controle op de naleving van de belastingwetgeving."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud