Wouter Hoeffnagel - 21 oktober 2022

Gegevens van studenten en medewerkers TU Eindhoven uitgelekt

Gegevens van studenten en medewerkers TU Eindhoven uitgelekt image

Gegevens van duizenden studenten van de TU Eindhoven liggen op straat. De oorzaak ligt bij een cyberaanval op het bedrijf ID-ware. De data zijn inmiddels gepubliceerd op het darkweb.

Dit meldt RTL Nieuws. In totaal zijn ruim 21.000 personen getroffen, meldt de universiteit aan NU.nl. Het gaat daarbij om zowel studenten als medewerkers die in het bezit zijn van een campuspas. Deze pas geeft hen onder meer toegang tot de universiteit.

Aanval op ID-ware

De data is naar verluid buitgemaakt bij een cyberaanval op ID-ware. Dit is een bedrijf dat toegangspasjes voor klanten verzorgd. Bij de aanval zijn ook gegevens van Kamerleden en rijksambtenaren die van het systeem gebruik maken buitgemaakt, bleek begin deze maand.

Nu blijkt dat dezelfde aanvallers ook toegang hadden tot gegevens van TU Eindhoven-gebruikers. Van in totaal 21.000 gebruikers zijn namen, e-mailadressen, woonadressen, geboorteplaatsen en studentennummers uitgelekt. Wachtwoorden, betaalgegevens en pasfoto's zijn niet buitgemaakt, meldt de woordvoerder. Getroffen studenten en medewerkers zijn inmiddels geïnformeerd.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!