Witold Kepinski - 24 oktober 2022

Gartner belicht toppers in Enterprise Backup and Recovery Software Solutions

Gartner belicht toppers in Enterprise Backup and Recovery Software Solutions image

Gartner heeft zijn 2022 Magic Quadrant voor Enterprise Backup and Recovery Software Solutions onlangs gepubliceerd. Het Leaders kwadrant wordt geleid door Veeam Software gevolgd door Commvault, Veritas Technologies LLC, Rubrik, Inc., Cohesity en Dell Technologies. Challengers zijn IBM en Arcserve. Visionaries zijn Druva, HYCU, Inc. en Acronis. Niche spelers zijn Zerto, Unitrends en Micro Focus.

Leaders

Veeam biedt volgens Gartner een breed scala aan back-upmogelijkheden, ondersteuning voor Kubernetes-containers en ook workload- en platformservices. Veeam biedt zijn diverse community naast de meest geavanceerde dataprotectie in alle omgevingen - cloud, virtueel, fysiek, SaaS en Kubernetes - ook het hoogste serviceniveau en de beste partnersupport.

Commvault staat op de tweede plaats in door uitgebreide ondersteuning van de werkloads, flexibele implementatieopties en het aanbod van een brede geografische dekking. Commvault is het meest geschikt voor grote, zakelijke use-cases.

Veritas biedt meerdere implementatie-opties, cloud-native architectuur en grote ondernemingen en multi-geografische focus.

Rubrik biedt een gemakkelijke implementatie en gebruik, goede bescherming en herstelmogelijkheden voor ransomware en wijdverbreide acceptatie door bedrijven.

Dell Technologies is sterk voor herstel bij cyberaanvallen, de goede PowerProtect Data Manager en integratie met VMware.

Cohesity biedt uniform en vereenvoudigd beheer, bescherming tegen bedreigingen en flexibele licentie-opties.

Challengers

IBM toepassingen zijn krachtig en breed, onder andere vanwege zijn OpenShift container back-up

Arcserve biedt veilige en goede data oplossingen voor diverse toepassingen

Visionaries

Druva biedt een goede SaaS-gebaseerde Backup-as-a-Service toepassing voor gegevensbeheer tegen een goede prijsstelling.

Acronis is sterk in zijn geïntegreerde cyber- en data protection toepassingen voor onder andere scale computing, edge en endpoints.

Niche spelers

Zerto (HPE) biedt uitstekende continue gegevensbeschermingsfuncties, onder andere voor Kubernete Zerto en multi cloud omgevingen.

Unitrends inzicht en is interessant voor MSPs door goede integratie mogelijkheden met het Kaseya IT Complete-portfolio.

Het Gartner Magic Quadrant rapport bevat een analyse van 14 leveranciers van Enterprise Backup en Recovery Software Solutions. Bekijk het volledige rapport hier: https://www.veeam.com/2022-gartner-magic-quadrant.html.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!