Witold Kepinski - 24 oktober 2022

Stability AI krijgt flinke kapitaal investering

Stability AI krijgt flinke kapitaal investering image

Stability AI, een door de gemeenschap aangestuurde, open-source kunstmatige intelligentie (AI) bedrijf, heeft 101 miljoen dollar aan financiering aangekondigd. De overtekende ronde werd geleid door Coatue, Lightspeed Venture Partners en O'Shaughnessy Ventures LLC. Stabiliteits-AI zal de financiering gebruiken om de ontwikkeling van open AI-modellen voor beeld, taal, audio, video, 3D en meer te versnellen, voor gebruik door consumenten en ondernemingen wereldwijd.

"AI belooft enkele van de grootste uitdagingen van de mensheid op te lossen. Maar we zullen dit potentieel alleen realiseren als de technologie open en voor iedereen toegankelijk is", zegt Emad Mostaque , oprichter en CEO van Stability AI. "Stabiliteits-AI geeft ontwikkelaarsgemeenschappen de macht terug en opent de deur voor baanbrekende nieuwe toepassingen. Een onafhankelijke entiteit in deze ruimte die deze gemeenschappen ondersteunt, kan echte waarde en verandering creëren."

Stability AI is het bedrijf achter Stable Diffusion , een krachtige, gratis en open-source tekst-naar-beeldgenerator die in augustus werd gelanceerd. Sinds de lancering is Stable Diffusion gedownload en gelicentieerd door meer dan 200.000 ontwikkelaars wereldwijd. Stabiliteit AI's consumentgerichte product DreamStudio groeide snel tot meer dan een miljoen geregistreerde gebruikers uit meer dan 50 landen die samen meer dan 170 miljoen afbeeldingen hebben gemaakt.

"Bij Coatue geloven we dat open source AI-technologieën de kracht hebben om menselijke creativiteit te ontsluiten en een breder goed te bereiken", legt Sri Viswanath , algemeen partner bij Coatue, uit. "Stability AI is een groot idee dat verder gaat dan de directe toepassingen van AI. We zijn verheugd om deel uit te maken van de reis van Stability AI en we kijken ernaar uit om te zien wat de wereld creëert met de technologie van Stability AI."

"Bij Lightspeed geloven we dat een onafhankelijk bedrijf als Stability AI het best gepositioneerd is om generatieve AI te democratiseren. Het open-sourcemodel van het bedrijf, samen met de samenwerking met AI-ontwikkelaarsgemeenschappen, heeft het mogelijk gemaakt om snel te innoveren en de technologie vrij beschikbaar te maken voor mensen overal", zegt Gaurav Gupta, partner bij Lightspeed Venture Partners.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!