Floris Hulshoff Pol - 24 oktober 2022

ALSO wordt distributiepartner in EMEA voor 3D-printers van Sintratec

ALSO wordt distributiepartner in EMEA voor 3D-printers van Sintratec image

Het Zwitserse Sintratec AG is een leverancier van eersteklas oplossingen voor selective laser sintering (SLS), waarbij 3D-objecten laag voor laag worden geproduceerd met behulp van laserstralen. Het bedrijf biedt een complete oplossing van software tot 3D-printers en materialen voor nabewerking; ook consulting en service maken deel uit van het portfolio.

In vergelijking met conventionele productie biedt het SLS 3D-printproces een aantal voordelen: dankzij de precisie van de laser kunnen de meest complexe onderdelen worden geproduceerd, robuust en schokbestendig, zonder de noodzaak van draagstructuren. Flexibele en rekbare objecten kunnen ook worden bedrukt dankzij het brede scala aan SLS-materialen. Bovendien maakt SLS een hoge doorvoer mogelijk tegen lage kosten per onderdeel.

De toepassingsgebieden zijn dan ook divers: de 3D-printers van Sintratec kunnen niet alleen worden gebruikt voor prototypebouw en onderzoek, maar ook voor productie. Door het modulaire ontwerp van het SLS-productiesysteem is snel opschalen net zo goed mogelijk als de perfecte aanpassing aan de respectieve behoeften van de klant.

Marc Nijhof, Managing Director bij ALSO: "Gezien de aanhoudende onzekerheden in de supply chain, blijft 3D-printen aan belang winnen als een gedecentraliseerde productieoptie. We zijn verheugd om Sintratec, een volgende leverancier van 3D-printen, in ons ecosysteem te integreren. Met ons uitgebreide portfolio bieden we uitgebreide en competente oplossingen voor elke behoefte."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!