Floris Hulshoff Pol - 25 oktober 2022

ServiceNow kondigt beschikbaarheid van Lightstep UQL aan

ServiceNow kondigt beschikbaarheid van Lightstep UQL aan image

ServiceNow heeft de beschikbaarheid van Lightstep UQL (Unified Query Language) aangekondigd. Hiermee kunnen organisaties observability-as-code gebruiken voor het op grote schaal beheren van Kubernetes-applicaties en zo betere samenhang, onderhoudbaarheid en reproduceerbaarheid realiseren in cloud-native architecturen.

Door gebruik te maken van shift-left observeerbaarheid rechtstreeks in code, helpen DevOps-teams ervoor te zorgen dat Kubernetes-applicaties volledig waarneembaar worden 'geboren' en proactief de best practices voor consistentie, onderhoudbaarheid en reproduceerbaarheid afdwingen, in plaats van dat SRE's on-the-fly dashboards moeten bouwen.

"Ingenieurs kunnen tegenwoordig gebruik maken van observability-as-code voor krachtigere en flexibelere inzichten in de gezondheid en prestaties van hun cloud-native applicaties", zegt Ben Sigelman, algemeen manager en mede-oprichter van Lightstep van ServiceNow. “Dit is vooral belangrijk als je denkt aan moderne architecturen zoals Kubernetes, die zeer complex en dynamisch zijn. Lightstep UQL zorgt ervoor dat elke geïmplementeerde Kubernetes-applicatie standaard volledig geïnstrumenteerd en waarneembaar is.”

“Vanwege de huidige beperkingen binnen observeerbaarheidstools, observeren veel ondernemingen applicaties nog steeds op applicatieniveau in plaats van op infrastructuur/microserviceniveau. Door Kubernetes-clusters te instrumenteren, kunnen gedistribueerde applicaties vanaf het begin waarneembaar zijn in plaats van een bijzaak”, zegt Andy Thurai, vice-president en hoofdanalist bij Constellation Research. Hij zei ook: "Door observability-as-code aan te bieden, kunnen ontwikkelaars zich vanaf het ontwerpniveau houden aan volledig waarneembare normen, wat de wrijving tussen DevOps- en SRE/Ops-teams vermindert."

ServiceNow verwierf Lightstep , een platform voor monitoring en observatie van de volgende generatie, in 2021 om de voordelen van observeerbaarheid in de hele onderneming uit te breiden via digitale workflows. Eerder deze maand kondigde ServiceNow een overeenkomst aan voor de overname van Era Software , een innovator op het gebied van observatie en logbeheer, die de bestaande functies binnen Lightstep zal aanvullen en uitbreiden. De aankondiging van vandaag is een nieuwe stap om het pad van ServiceNow naar uniforme telemetrie (logboeken, metrieken, traceringen) te versnellen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!