Wouter Hoeffnagel - 26 oktober 2022

Sana Commerce introduceert AI-productaanbevelingen voor B2B-aankopen

Sana Commerce introduceert AI-productaanbevelingen voor B2B-aankopen image

Sana Commerce breidt de functionaliteit van haar B2B e-commerce software uit. Het introduceert gepersonaliseerde productaanbevelingen die worden gebaseerd op online en offline verkopen. Dergelijke aanbevelingen zijn gebruikelijk in B2C-webwinkels, maar niet in B2B e-commerce vanwege de complexiteit van verkoopprocessen. Waardevolle productaanbevelingen zijn echter onmisbaar geworden in B2B e-commerce. De nieuwe functie is gebaseerd op een datamining-algoritme dat is ontwikkeld door de product- en informatiemanagment van Sana Commerce en maakt gebruikt van de ERP-integratie van Sana Commerce Cloud.

Door informatie over het gedrag en de kooppatronen van kopers te verzamelen en te analyseren, kunnen webwinkels een gepersonaliseerd kooptraject bieden, wat leidt tot hogere inkomsten, loyaliteit en vertrouwen. Aanbevelingen op basis van zowel online als offline verkopen ontbraken echter in B2B e-commerce, omdat productsegmentatie, klantspecifieke prijzen en kortingen dit een uitdaging maken. Zakelijke bestellers verwachten echter wel gepersonaliseerde service, stelt Sana Commerce.

Algoritme

De nauwe integratie van Sana Commerce Cloud met de ERP-systemen geven B2B-webwinkels die op Sana Commerce Cloud draaien toegang tot zowel on- als offline bestelinformatie, evenals historische inkoopgegevens. Deze waardevolle data worden ingevoerd in het nieuwe algoritme, wat nauwkeurige aanbevelingen oplevert die typische transacties het beste weergeven.

Correcte aanbevelingen verhogen de bestelwaarde, maar stellen kopers ook in staat zelfstandiger hun bestelling te plaatsen en helpen hen te navigeren door B2B-webshops met een groot assortiment. Sana Commerce noemt het voor B2B-kopers - nog meer dan voor B2C-kopers - essentieel dat zij het juiste product kopen. Hier speelt het bedrijf op in met productaanbevelingen zoals het presenteren van het bijbehorende installatiemateriaal bij een machine, zodat zij geen tijd verliezen aan het zelf bij elkaar zoeken en fouten worden voorkomen.

Personalisatie

“B2B-kopers verwachten personalisatie, vanaf het allereerste contact. Daarnaast is selfservice een belangrijk aspect van klantbeleving. B2B-kopers zijn steeds meer op zoek naar de mogelijkheid om zelfstandig online te winkelen en hun interacties met verkopers te beperken”, zegt Michiel Schipperus, CEO van Sana Commerce. “Het bieden van gemak en betrouwbaarheid in B2B e-commerce versterkt de relatie die bedrijven hebben met hun kopers. Correcte productaanbevelingen hebben bovendien een groot potentieel om de ROI (return on investment) van e-commerce te stimuleren.”

Sana Commerce ontwikkelde en testte de nieuwe functie in samenwerking met verschillende webwinkels, waaronder een fabrikant van zonnepanelen in het VK en een groothandel in auto-onderdelen in Mexico.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!