Witold Kepinski - 26 oktober 2022

MKB markt bezorgt KPN stabiele omzet

MKB markt bezorgt KPN stabiele omzet image

KPN heeft de resultaten bekend gemaakt van het derde kwartaal 2022. De omzet steeg met 26 miljoen euro tot 1,34 miljard euro. Veel omzet werd gedaan met mkb klanten. De nettowinst steeg met 14 procent naar 211 miljoen euro.

Joost Farwerck, CEO KPN, zegt over de resultaten: "In het derde kwartaal hebben we wederom vooruitgang geboekt ten opzichte van onze strategische en financiële ambities. Voor het vijfde kwartaal op rij groeide de omzet uit diensten van KPN. We zien een gezonde groei van klanten op de consumenten en zakelijke markt, vooral op mobiel. De omzet uit de zakelijke dienstverlening groeide voor het tweede achtereenvolgende kwartaal, waarbij het mkb opnieuw een sterke bijdrage leverde. De inkomsten uit mobiele consumentendiensten bleven groeien, terwijl de stevige concurrentie voor vaste diensten aanhoudt. De inzet van onze mensen om de klantgerichtheid te verbeteren, werpt zijn vruchten af. De klanttevredenheid bij zowel de zakelijke als de consument markt zijn gestegen.

KPN heeft het initiatief genomen om het aanbod voor ons open glasvezelnetwerk voor wholesale-afnemers te verbeteren met onder andere een plafond voor de doorberekening van inflatie en betere toegangsvoorwaarden voor kleinere afnemers. Het nieuwe aanbod is sinds eind augustus van kracht en geldt voor een periode van acht jaar. Dit stelt ons in staat om in hoog tempo glasvezel uit te rollen en toegang tot supersnel internet voor alle Nederlandse huishoudens te garanderen tegen toegankelijke prijzen.

We blijven ons inzetten om op een duurzame manier waarde te creëren voor al onze stakeholders. Ik ben dan ook verheugd dat we een Groene Hybride Obligatie hebben uitgegeven om projecten te financieren die de ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen van KPN ondersteunen.

We blijven vol vertrouwen dat we onze, onlangs verbeterde, vooruitzichten voor het volledige jaar 2022 halen, ondanks de huidige economische omstandigheden. In het licht hiervan hebben we onze medewerkers een eenmalige uitkering gegeven als tegemoetkoming in de stijgende kosten van levensonderhoud. Kijkend naar de toekomst blijft er een mate van onzekerheid over de impact en duur van de inflatie, maar we werken hard aan maatregelen om deze tegenwind op te vangen. We doen er alles aan om volgend jaar met onze Accelerate to Grow-strategie groei te realiseren."

 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!