Witold Kepinski - 27 oktober 2022

Versa Networks bouwt SASE aanbod uit na flinke kapitaalinjectie

Versa Networks bouwt SASE aanbod uit na flinke kapitaalinjectie image

Versa Networks, leverancier van Single Vendor Secure Access Service Edge (SASE)-platformen, heeft angekondigd dat het een aanvullende financiering van 120 miljoen dollar heeft veiliggesteld. De pre-IPO-ronde werd geleid door fondsen en rekeningen beheerd door BlackRock, Inc. Silicon Valley Bank (SVB) nam ook deel aan de financiering.

Deze nieuwe financieringsronde stelt Versa in staat om go-to-market-strategieën uit te breiden en zijn SASE-innovaties te versnellen om zijn leiderspositie in de SASE-markt verder te versterken, terwijl Versa op zijn geplande IPO-pad wordt gezet.

"Als leider in SASE, de snelst groeiende categorie beveiliging en netwerken, en die al jaren SASE-services uitvoert, is Versa de enige oplossing waarvan bewezen is dat deze de toonaangevende en gedifferentieerde architectuur voor hoge prestaties en beveiliging levert", aldus Kelly Ahuja, CEO van Versa Netwerken. "Deze financiering stelt ons in staat om onze go-to-market uit te breiden en nieuwe innovaties te versnellen die de marktkansen voor ons als bedrijf verder zullen vergroten."

"We zijn verheugd om het Versa-team en zijn visie te ondersteunen om innovatie op het gebied van cloud-, data- en netwerkbeveiliging te stimuleren", zegt Matt Singer, Managing Director, BlackRock. "SASE vertegenwoordigt een belangrijke en snelgroeiende markt die de kern vormt van de digitale transformatie van organisaties en Versa, met zijn uniforme, op één code gebaseerde architectuur, is goed gepositioneerd om missiekritieke waarde te leveren aan zijn klanten."

Volgens Gartner zal de SASE-markt naar verwachting groeien tot 15 miljard dollar in 2025, en zal 80 procent van de ondernemingen een strategie hebben om web-, cloudservices en private applicatietoegang te verenigen met behulp van een SASE-architectuur. Dell'Oro Group noemt Versa als marktleider op het gebied van SASE-marktaandelen , terwijl Gartner heeft vastgesteld dat Versa SASE de meeste SASE-componenten heeft van alle 56 door Gartner beoordeelde leveranciers.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!