Redactie - 01 november 2022

GovTech NL start in Den Haag creatieve hub voor innovatie binnen overheid

GovTech NL start in Den Haag creatieve hub voor innovatie binnen overheid image

De Nederlandse overheid kan net als iedere andere sector nog enorm profiteren van technologische en sociale innovaties. Het toverwoord is daarbij samenwerken. Tussen verschillende disciplines, tussen publieke en private partijen, en binnen complexe organisaties. Bij GovTech NL wordt samenwerken aan innovatie heel normaal. Met ondernemers, ambtenaren, bestuurders, burgers en wetenschappers.

GovTech NL wordt de Nederlandse creatieve en ondernemende community voor innovatie van de overheid. Met als doel een slagvaardige overheid die volop de kansen van technologie en creativiteit weet te benutten. Voor een betere interne organisatie van overheden en voor de meest inclusieve en gebruiksvriendelijke relatie met burgers.

Innovatiekracht bundelen

GovTech NL gaat de juiste mensen verbinden, nieuwe experimenten aanjagen en de slaagkans van nieuwe oplossingen drastisch vergroten. Daarvoor openen de samenwerkende partners een fysieke hub in Den Haag en bundelen zij in de hub de innovatiekracht van tientallen organisaties. In Nederland en internationaal.

Met programma’s als Hackathon for Good, GovTech Validation Lab en Futurepreneurs Dutch Open wordt in cocreatie aan belangrijke thema’s gewerkt. Denk hierbij aan desinformatie, digitale wallets en digitale vaardigheden.

Deze nieuwe hub is het resultaat van een unieke samenwerking tussen de Haagse tech community The Hague Tech, World Startup Factory, YES!Delft, Digicampus, PLNT Leiden en GovTech NL oprichters Danny Frietman en Rogier Klimbie. De start is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag en provincie Zuid-Holland.

Op de foto v.l.n.r.: Danny Frietman, Daniel Korski, Joanna Louise Roper, Rogier Klimbie en Alexander de Carvalho

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!