NetApp BlueXP vereenvoudigt hybride multicloud dataopslag

George Kurian

02-11-2022 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

NetApp BlueXP vereenvoudigt hybride multicloud dataopslag

NetApp kondigt NetApp BlueXP aan. Deze unified control plane biedt een eenvoudige hybride multicloud-ervaring voor storage en dataservices in on-premises en cloudomgevingen.
 
Organisaties kiezen tegenwoordig vaker voor hybride multicloud-omgevingen om hun digitale transformatie te versnellen en groei te stimuleren, zelfs in onzekere tijden. Maar bij het beheer van deze omgevingen ervaren bedrijven ontmoedigende uitdagingen en inefficiënties die innovatie in de weg kunnen staan. Met BlueXP wil NetApp de weg vrij maken naar een meer "geëvolueerde cloud" om kritieke operaties in on-premises en publieke clouds te vereenvoudigen en te automatiseren. Zo wil NetApp organisaties helpen hun business impact te vergroten en hun klantervaring te verbeteren.
 
Met NetApp BlueXP kunnen gebruikers hun bredere hybride multicloud data estate beheren, inclusief on-premises unified storage en first-party native storage bij de toonaangevende public cloud providers. BlueXP is aangestuurd door AIOps en levert geïntegreerde, brede dataservicemogelijkheden voor het implementeren, automatiseren, ontdekken, beheren, beschermen, besturen en optimaliseren van data, infrastructuur en de bedrijfsprocessen die deze ondersteunen.

Mogelijkheden

De mogelijkheden van NetApp BlueXP omvatten:

  • Unified Storage Management: Het door SaaS geleverde BlueXP global control plane biedt één punt van zichtbaarheid en beheer over hybride multicloud-omgevingen. Dit omvat de mogelijkheid om on-premise storage van NetApp AFF, FAS, StorageGRID en E-Series te beheren, evenals de belangrijkste clouds met Amazon FSx voor NetApp ONTAP, Azure NetApp Files, Google Cloud Volumes Service en Cloud Volumes ONTAP.
  • AIOps-gestuurde monitoring: Geïntegreerde AI/ML-gestuurde automatisering vermindert de benodigde mankracht, resourcebelasting en het risicoprofiel, terwijl AI-gestuurde gezondheids- en statusmonitoring niet alleen waarschuwt voor infrastructuur- en workloadproblemen, maar ook proactieve begeleiding biedt om probleemscenario's te voorkomen. BlueXP maakt gebruik van NetApp's Active IQ-technologie voor always-on telemetrie in de hybride multicloud.
  • Cyberbestendigheid: Unified control van databescherming en -beveiliging met een geïntegreerd zero-trust model. Een centraal dashboard voor ransomware biedt bedrijfsbreed inzicht in kwetsbaarheden van ransomware en de mogelijkheid om veel problemen met één klik automatisch te verhelpen.
  • Governance: Een compleet beeld van het digitale domein om compliance en machtigingen te bewaken. De AI/ML-functie controleert activiteiten op gebruikers- en gegevensniveau, detecteert afwijkingen direct en neemt voorgeschreven maatregelen.
  • Mobiliteit: Geïntegreerde datamovers maken het kopiëren, synchroniseren, rangschikken en cachen van gegevens in alle belangrijke clouds en het datacenter volgens NetApp net zo eenvoudig als 'drag and drop'. Geïntegreerde beveiliging en efficiëntie zorgen ervoor dat gegevens onderweg worden beschermd en op de goedkoopste opslaglaag worden opgeslagen.
  • Flexibel verbruik: BlueXP laat klanten alleen betalen voor de mogelijkheden die ze nodig hebben, gefactureerd naar gebruik. Dankzij een digitale portemonnee kunnen licenties voor dataservices worden verwisseld als de behoeften van een onderneming veranderen. Het SaaS-aanbod NetApp Keystone is geïntegreerd in BlueXP zodat klanten hun verbruiksgebaseerde datacenteropslag naast hun cloudopslag kunnen beheren.

Gestroomlijnde en geoptimaliseerde cloudervaring

"De huidige cloudomgevingen zijn complex. Organisaties zijn op zoek naar een betere cloudervaring - eenvoudiger, gestroomlijnd, beter te managen en geoptimaliseerd voor prestaties en kosten in hun gehele hybride multicloudomgeving", zegt Archana Venkatraman, Research Director, Cloud Data Management, IDC. "Een 'geëvolueerde cloud' is een van de meest fundamentele AI-gedreven en praktische benaderingen van cloudbeheer als geheel - en organisaties zullen snel profiteren van migratie naar operaties, FinOps en innovatie."
 
"Met de lancering van BlueXP is NetApp in een unieke positie om organisaties te helpen de belofte van de cloud te ontsluiten door van infrastructuur, applicaties en data echte assets voor hun bedrijf te maken", zegt George Kurian (foto), Chief Executive Officer bij NetApp. "Door een geëvolueerde cloud aanpak kunnen klanten cloud integreren in hun architectuur en operaties, complexiteit elimineren en hun innovatiesnelheid verhogen om snel de bedrijfsresultaten te leveren die er het meest toe doen."

Terug naar nieuws overzicht
Cloud