Wouter Hoeffnagel - 03 november 2022

Remote breidt platform uit

Remote, gespecialiseerd in het opzetten, beheren en ondersteunen van internationale, gedistribueerde personeelsbestanden, breidt zijn platform uit. Het voegt nieuwe diensten toe die meer flexibiliteit bieden in waar werknemers werken, hoe ze worden betaald en andere arbeidsvoorwaarden. De nieuwe updates helpen klanten om concurrerend te blijven bij het werven van de beste kandidaten op de internationale arbeidsmarkt.

Nu bij meer bedrijven de mogelijkheden voor remote werken toenemen, wordt internationale mobiliteit een onderscheidende factor in het werven en behouden van werknemers. In een onlangs door Remote gehouden enquête gaf 34 procent van de werknemers aan dat hulp bij overplaatsing een innovatieve, secundaire arbeidsvoorwaarde is waarvan ze gebruik zouden maken als die mogelijkheid er is. "In ons laatste Global Benefits Report noemde een op de drie werknemers flexibiliteit als een van de belangrijkste overwegingen bij de beoordeling van een nieuwe baan. Voor veel mensen is het nu een doorslaggevende factor om te bepalen of ze in hun huidige functie blijven,” zegt Job van der Voort, CEO en mede-oprichter van Remote.

Remote's Global Mobility Services ondersteunt klanten bij het overplaatsen van werknemers naar een ander land. Het interne team van Remote begeleidt hen bij immigratie, toetsing van het in aanmerking komen op basis van de voorwaarden voorafgaand aan het dienstverband en andere ondersteuning. Bedrijven kunnen Remote ook gebruiken voor het opstellen van secundaire arbeidsvoorwaarden voor nieuwe lokale werknemers, de uitbetaling van de loonlijst in lokale valuta en het vermijden van mogelijke belasting- en nalevingsproblemen met betrekking tot internationale dienstverbanden.

Flexibele betaalopties

Werknemers die via Remote in dienst zijn, kunnen hun salaris voortaan over meerdere bankrekeningen uitsplitsen. Zo kunnen werkgevers hun werknemers een nieuwe manier bieden voor het budgetteren van hun uitgaven en het opbouwen van een spaartegoed met automatische stortingen. Werknemers in de Verenigde Staten kunnen er ook voor kiezen een percentage van hun salaris in een cryptovaluta naar keuze te ontvangen zonder extra kosten via een integratie met Coinbase.  

Remote breidt ook de betaalmogelijkheden voor contractanten door hen de mogelijkheid te bieden betalingen in niet-standaard valuta te ontvangen in meer dan 60 landen ter wereld. Dit betekent dat ‘digital nomads’ en andere internationale contractanten rechtstreeks door hun werkgevers in een valuta naar keuze betaald kunnen worden zonder omwisselingskosten, onafhankelijk van waar zij of de klanten van Remote zijn gevestigd.  

Van contractant naar werknemer

Bedrijven kunnen te maken krijgen met fikse boetes als een werknemer volgens de arbeidswetgeving in het land waar hij/zij woont verkeerd wordt ingedeeld. Voortbouwend op bestaande functies waarmee klanten het risico op verkeerde indeling kunnen beoordelen en beheren, biedt Remote nu een eenvoudig draaiboek waarmee bedrijven hun internationale contractanten kunnen omzetten in werknemers via Remote’s Employer of Record-dienst.

Werkgevers kunnen de expertise en ervaring van Remote niet alleen benutten voor het vermijden van blootstelling aan juridische maatregelen in vaak complexe situaties, maar ook voor het verder ontwikkelen van de manier waarop ze met internationaal talent werken en concurrerende lokale secundaire arbeidsvoorwaarden en voordelen bieden waarmee ze loyaliteit opbouwen. Met Remote kunnen bedrijven nu via één platform onafhankelijke contractanten onboarden, betalen en omzetten naar fulltime werknemers.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!