Martijn Kregting - 02 november 2022

Musk bevestigt nieuwe prijsverhoging voor Twitter Blue

Musk bevestigt nieuwe prijsverhoging voor Twitter Blue image

Elon Musk bevestigt een nieuwe prijsverhoging voor het Twitter Blue-abonnement. De interim-CEO kondigde op Twitter aan dat de prijs van 5 dollar zal stijgen naar 8 dollar per maand, met evenredige verhogingen in alle landen. De hogere Blue-prijs moet Twitter extra inkomsten opleveren om makers van inhoud te belonen, verwacht Musk.

Sinds de afronding van de overname heeft de miljardair een flink aantal veranderingen doorgevoerd, waarbij onder meer een deel van het topmanagement en leidinggevenden van ontwikkelteams ontslagen zijn. Naar verluidt zouden veel fanatieke Twitter-gebruikers hun account hebben opgezegd sinds de komst van Musk.

Het Blue abonnement wordt geleverd met verbeterde functies, zoals de mogelijkheid om langere video's en audioclips te plaatsen en de helft minder advertenties. Blue-abonnees krijgen ook voorrang bij antwoorden, vermeldingen en zoeken, wat volgens Musk essentieel is om zaken zoals spam en oplichting tegen te gaan. De interim-CEO van Twitter kondigde ook aan dat Twitter in gesprek is met uitgevers om Blue-abonnees het recht te geven om content-paywalls te omzeilen.

'Power to the people'

Het is nog onduidelijk wat de wijzigingen betekenen voor Twitter's systeem van 'blue cheques' voor geverifieerde VIP-accounts. Bij de aankondiging van de prijsverhoging met de slogan "power to the people", stelde Musk met zijn gebruikelijke flair: "Het huidige lords & peasants-systeem van Twitter voor wie wel of geen blauw vinkje heeft, is bullshit."

Het Blue-abonnement werd een jaar geleden voor het eerst geïntroduceerd door Twitter, voor 3 dollar per maand. In juli van dit jaar verhoogde het de prijs naar 5 dollar. Het is niet bekend wanneer de nieuwe prijsverhoging ingaat.

Het blauwe vinkje moet aantonen dat accounts van politici, beroemdheden en andere bekende personen legitiem zijn. Tot nu toe moesten ze zich bij Twitter aanmelden via een speciaal proces om het merk te verkrijgen. Musk heeft eerder al aangegeven dat hij wil dat er een prijskaartje aan de badge hangt.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!