Floris Hulshoff Pol - 03 november 2022

Contentoo haalt met nieuwe investeringsronde vijf miljoen euro op

Contentoo haalt met nieuwe investeringsronde vijf miljoen euro op image

Contentoo heeft met een nieuwe investeringsronde 5 miljoen euro opgehaald. Het schaalt met de kapitaalinjectie verder op in Europa, met een sterk groeiende pool van een paar duizend freelance tekstschrijvers, vertalers en contentmarketingstrategen over de hele wereld. Alleen de top-10% freelancers hebben toegang tot Contentoo.

Momenteel noteert Contentoo een omzetgroei van 107 procent ten opzichte van 2021 (YoY). Niet alleen in Nederland is de groei exponentieel. Ook op de Duitse markt is Contentoo verviervoudigd in omvang. “Met de nieuwe funding wordt de Europese expansie verder doorgezet. We zien veel behoefte naar de dienstverlening van Contentoo bij bedrijven die inzetten op contentmarketing en internationalisatie”, zegt Onno Halsema, CEO bij het platform.

Sophie Heijenberg, investeerder bij No Such Ventures, kijkt uit naar de toekomst. “Contentoo laat zien dat het een sterk product heeft binnen de content marketing niche dat ook internationaal aanspreekt. De drive, het team en de visie van Contentoo passen goed bij No Such Ventures.”

Bij de investeringsronde van Contentoo zijn via No Such Ventures meer dan dertig investeerders betrokken. Onder hen bevinden zich de ondernemers Perry Oostdam en Pawel Smoczyk, co-founders van hiring software tool Recruitee. Ook Jeroen Verberg, oprichter van het door Bloomreach gekochte Hippo, behoort tot deze groep. Hugo Mensink en Lotte van Ditshuizen van Amsterdam Corporate Finance hebben Contentoo bij deze de transactie begeleid.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!