Floris Hulshoff Pol - 08 november 2022

Ransomware-aanval op Canadese Maple Leaf Foods

Ransomware-aanval op Canadese Maple Leaf Foods image

Het Canadese Maple Leaf Foods is getroffen door een ransomware. De aanval op de Canadese vlees- en pluimveeverwerker leidt tot verstoringen in de bedrijfsprocessen.

Bij Maple Leaf Foods zijn 14.000 mensen werkzaak en draaide in 2021 een omzet van 3,3 miljard dollar. Het bedrijf bevestigt het cyberincident in een verklaring op zijn website. Het bedrijf meldt onder meer cybersecurity- en recoveryexperts te hebben ingeschakeld. Ook zijn business continuity-plannen in werking getreden. Het bedrijf verwacht dat het volledig oplossen van de verstoring echter tijd in beslag zal nemen en tot zowel operationele als serviceverstoringen leidt.

Erik Westhovens, oprichter van Ransomwared, meldt op LinkedIn: "Het weekend is altijd een geschikt moment voor ransomware gangs omdat ze ervan uit gaan dat het dan meer tijd kost om de juiste personen op de juiste plek te krijgen", schrijft Westhovens. "Op doordeweekse dagen is vaak iemand van IT op kantoor en bij een ransomware aanval kan dan vrij snel de internetconnectie eruit getrokken worden. In het weekend is dat een stuk lastiger."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!