Martijn Kregting - 08 november 2022

ESET brengt bedrijfsleven, overheid samen tijdens security event

ESET brengt bedrijfsleven, overheid samen tijdens security event image

De digitale uitdagingen in de samenleving zijn groot, cybercriminelen en statelijke actoren worden agressiever, brutaler en geniepiger. De Europese NIS2-richtlijn lijkt een kantelpunt te gaan vormen, maar vragen zijn er nog genoeg, stelt security-aanbieder ESET: hoe staan we er voor en welke stappen moeten er met het oog op NIS2 en de huidige uitdagingen in onze samenleving nu echt gezet worden? Antwoorden hierop moeten komen van IT-security experts uit het bedrijfsleven, security-onderzoekers, juristen, politici en andere partijen uit de publieke sector, tijdens de ESET European Cybersecurity Day en de ESET Security Days.

“Digitale veiligheid gaat niet meer over computers en systemen, het gaat over de toekomst van een moderne samenleving", stelt Dave Maasland, CEO van ESET Nederland. "Het bedrijfsleven zal zelf zijn verantwoordelijkheid moeten nemen, maar de overheid is ook aan zet. Dit moet echter wel sámen gebeuren."

Naar elkaar luisteren

De ESET Security Days en de ESET European Cybersecurity Day vormen volgens Maasland een mooi platform waar deze partijen samenkomen, spreken op het hoogste niveau en luisteren naar elkaars zienswijze. "We kijken gezamenlijk naar de toekomst en bespreken hoe onder andere de komst van NIS2 een effect gaat hebben op onze digitale veiligheid. Dit gesprek is nog nooit zo prangend geweest als nu."

De ESET European Cybersecurity Day en de ESET Security Days vinden als hybride digital security event op 24 november plaats in Naarden. Gedurende de ochtend staat de publieke sector centraal tijdens de ESET European Cybersecurity, met als thema: Digitale soevereiniteit in het licht van de huidige geopolitieke situatie. Tijdens de ESET Security Days in de middag ligt de focus meer op het bedrijfsleven. Net als in april staat tijdens deze editie de situatie in Oekraïne centraal.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!